Pazaurek Piros közel 20 éve vesz részt aktívan különböző nonprofit és civil szervezetek munkájában marketingesként, közösségépítőként, vezetőként. Az elmúlt két évtized tapasztalata és munkája arra késztette, hogy ezt a gyakorlatias tudást megossza másokkal. Nagy álma vált valóra azzal, hogy kis csapatuk gyümölcsét, saját könyvét tarthatja a kezében.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Miért pont 7 tipp? – kérdeztük tőle. A hetes szám a magyar népmesék és mondák bűvös száma, a könyv borítóját is ezért igyekeztek magyaros hangulatúra megtervezni. Rengeteg ötlete és gondolata volt, amit nehéz volt 7 pontba sűríteni. Nagy segítségére volt férje, aki már 20 éve egy multinacionális cég felsővezetője, így üzleti támogatást, menedzsmentet tudott biztosítani párja könyvéhez. Köszönetet mond még Margit Patríciának, egy New York-i civilszervezet önkéntesének, aki szerkesztéssel, háttérmunkával és a történelmi anyagok rendszerezésével járult hozzá a munkához.

Marketingtippek, közösségszervezés, rendezvény-lebonyolítás a mindennapok során – ezek azok a kulcstémák, amelyekben el akarja kalauzolni Piros a közönséget. Saját megfigyeléseiből tudja, hogy sok szervezet nehezen tud új tagokat megszólítani, beépíteni a közösségbe. A könyv apró tippeket, közösségi média-technikákat ad, hogy a szervezetek a Facebook-on, vagy egyéb közösségi felületeken minél hitelesebbnek tűnjenek, esetleges létező sztereotípiákat felülírjanak. Szponzorációs, menedzsment módok és technikákat mutat be úgy, hogy azok hatékonyak is legyenek. Az önkéntesek bevonzása is egy problémás kérdés, főleg a fiatal korcsoportot nehéz rábírni ilyen tevékenységre.  Gyakorlatias és közérthető módon kívánnak eljutni az olvasóhoz egy kis humorral megfűszerezve. A Pál utcai fiúk történetén át, a szereplők tollából bemutatják például, hogyan kell megírni egy szponzorációs levelet. Közel másfél éves munka előzte meg a könyvkiadást. Erőt és lendületet akartak adni az amerikai magyar közösségek vezetőinek. A könyv még egészen friss, nemrég érkezett meg Magyarországról, aki hozzá szeretne jutni a hungarianhub.com weboldalon kereshet erre vonatkozó tájékoztatást, jelenleg még tart a szponzorkeresés. Nemsokára egy külön fület készítenek az oldalon, ahol minden információ egy helyen lesz megtalálható.

ReklámTas J Nadas, Esq

Piros azon szerencsések közé tartozik, akik a járvány ellenére is haza tudtak utazni Magyarországra. Önkéntescsoportjával ötletelve arra jutottak, hogy mivel Amerikában elmaradt, ezért megszervezik Budapesten a Hungarian Summit 2020 eseményt. Olyan programot sikerült biztosítaniuk, ami várakozáson felüli látogatószámot hozott, 120 ember jelezte részvételét előre. A visszajelzések azt bizonyítják, hogy van igény olyan alkalomra, ami összehozza az amerikai magyarokat a magyar amerikaiakkal, illetve a két ország között további oktatási, gazdasági, kulturális hidakat épít. Egy panelbeszélgetés során megkérdezték a résztvevőktől, hogy kinek mit jelent Amerika. A beszélgetésbe bekapcsolódott Szabó László, Magyarország washingtoni magyar nagykövete, dr. Szili Katalin autonómiáért felelős miniszterelnöki megbízott, Gera Marina, az első EMMY-díjas magyar színésznő, Bodri István, a szekszárdi Bodri borászat tulajdonosa, Nagy Gergő business oldalt képviselte, Palkovics Nikiék koncerteztek, és Vujity Tvrtko tartott egy rövid előadást. A végén a Parlament panorámájában tudták folytatni a kellemes együttlétet.

A 2021-es Hungarian Summit március 25-27.-re lett kitűzve. 15 magyar felsőoktatási intézményből várnak képviselőt, az amerikaiak közül már néhányan jelentkeztek. Keresik azokat az Egyesült Államokban működő cégeket és vállalkozásokat, akik alkalmasak a két ország közötti gazdasági kapcsolatok létrehozására. A kulturális rész még kidolgozás alatt áll, de reményeik szerint azok az előadók tudnak majd fellépni, akikkel idén megállapodtak a szervezők. A sport területére szeretnének ezúttal nagyobb hangsúlyt fektetni, már érkeznek a visszaigazolások a sportolóktól. Nagy szeretettel hívják a közösségi vezetőket, sok meglepetéssel készülnek. A jelenlegi helyzet miatt nagyon nehéz rendezvényt életre hívni, bármit is tervezni, az aktív kampányt december elején indítanák. A szervezők optimistán állnak a dologhoz, bíznak benne, hogy megnyílnak a határok, elindulnak a repülőjáratok, és nem lesz egészségügyi, sem más akadálya sem a program lebonyolításának.

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.