A fenyőpollen a fenyőfák pollenje. A világon több mint 170 különböző fenyőfaj található és mindegyik termel virágport, de nem a fenyőtobozban, amit a legtöbb ember feltételez. Kisebb hím fenyőhajtások bocsátják ki ezt a sárga port, és igyekeznek beporozni a nőivarú tobozokat, amelyek gyakran előfordulnak ugyanazon a fán. Ezt a virágport is lehet betakarítani vagy gyűjteni zavartalan területeken, ahol magas a fenyőfák koncentrációja.

Míg a fenyőpollen egyeseknél allergiás reakciókat válthat ki, tele van vegyi anyagokkal, vegyületekkel, hormonokkal, androgén elemekkel és antioxidánsokkal is, amelyek számos egészségügyi hatást fejthetnek ki a rendszeresen fogyasztók számára. A fenyőpollen két leggyakoribb formája a tinktúra vagy a nyers por.

 

Fenyőpollen előnyei

Közérdekű hirdetés

A fenyő virágporának számos jelentős előnye van, többek között a korai öregedésre, a nemi vágyra, az izomnövekedésre, az immunitásra és a gyulladásra gyakorolt hatás.

 

A fenyő pollenje földünk egyik legerősebb, tápanyagokkal teli gyógynövénye.

 

A fenyőpollen gyógyászati felhasználása

 

Késlelteti az öregedést

Ez a porszerű pollen számos antioxidánst tartalmaz, amelyek megkeresik a szabad gyököket, és lassítják az öregedési folyamatot azáltal, hogy korlátozzák a ráncok és öregségi foltok megjelenését.

 

Növeli a szexuális vágyat

Aminosavakkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, valamint antioxidánsokkal és hormonokkal gazdag kínálatával jelentős lökést adhat a nemi vágynak és a libidónak, miközben növeli a termékenységet.

 

Kiegyensúlyozza a tesztoszteron szintet

A kiegyensúlyozott hormonprofil fenntartása elengedhetetlen az általános egészséghez. Ebben a virágporban megtalálhatók azok az androgén és hormonális vegyületek, melyek kiváló lehetőséget jelentenek a tesztoszteron és az ösztrogén szintjének egyensúlyára. Ez a pollen különösen népszerű a középkorúak körében, miután hormonszintjük megváltozik.

 

Erősíti az immunrendszert

A fenyőpollenben található antioxidánsok képesek enyhíteni az immunrendszer terhelését azáltal, hogy felkutatják a veszélyes méreganyagokat és a potenciális kórokozókat, semlegesítve azokat, mielőtt károsítanák vagy felemésztenék az immunrendszer energiáját.

 

Gyulladáscsökkentő hatások

Ennek a virágpornak ismert gyulladáscsökkentő hatása van, közvetlenül fogyasztható, a gyomorpanaszoktól és a fejfájástól az ízületi gyulladásig és a krónikus fájdalmakig mindent enyhíthet.

 

Intelmek a fenyőpollen fogyasztásával kapcsolatban!

Bár a fenyő nem a leggyakoribb allergiás fafajta, mégis allergiás reakciókat okozhatnak. Mindenféle kezelést kis mennyiségű fenyőpollen felhasználásával kezdjünk és figyeljünk szervezetünk reakciójára, mielőtt növeljük a bevitelét. Mint minden egészségügyi gyógymódnál, itt is kulcsfontosságú a mértékletesség.

 

Forrás: egeszsegter.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.