(The English form can be accessed here)

Magyarország Chicagói Főkonzulátusa és a Bocskai Filmklub bemutatja Bergendy Péter: A vizsga című filmjét a Magyar Nemzeti Filmintézet és a Külgazdasági és Külügyminisztérium felajánlásával a kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva díjtalanul hozzáférhető 2020. december 6-án, az Amerikai Egyesült Államok területén.

A film megtekintéséhez, kérjük az alábbi ívet kitölteni, ezt követően e-mailben elküldjük a digitális hozzáférést a filmhez. Esetleges kérdését elküldheti a studio@bocskairadio.org email címre.

FIGYELEM! A jelszavakat nyilvános közzététele és/vagy a film letöltése szerzői jogba ütközik!

Tas J Nadas, Esq

A vizsga

(2011, játékfilm, digitális, színes, 89 perc, DolbySR)
dráma

1957. december 24. A zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől-egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez. A szép karrier előtt álló tartótisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban.

2012 – Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál:
Legjobb film
Legjobb színésznő: Hámori Gabriella
Legjobb színész: Kulka János

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.