Kincses Veronika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő, lírai szoprán, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, egyetemi tanár. Budapesten született 1948 szeptember 8-án.

Szülei, Kincses György és Angyal Etelka. Tanulmányait a Zeneakadémián végezte, illetve a római Accademia di Santa Cecilián. 1973-ban a Magyar Állami Operaház magánénekese lett. 2002 óta a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára.

A világ számtalan operaszínpadán énekelt már. Számos komplett operalemezen énekelt főszerepeket, magyar és külföldi hanglemezcégek felkérésére, hét szólólemez, előadások felvételei és önálló film- és televíziós produkciók jelentek meg DVD-n. Lemezei nemzetközi hanglemezdíjak nyertesei, mint például: Párizs, New York.

A világ számtalan operaszínpadán énekelt már visszatérő vendégként nagy sikerrel mint például a bécsi Staatsoperben, a berlini Deutsche Operben, a velencei Teatro La Feniceben, a római operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, a bostoni, San Franciscó-i, montréali operákban. Neves fesztiválok vendégeként Salzburgban, Bécsben, Athénban, Thesszalonikiben, Firenzében, Drezdában énekelt. Szingapúr, Hongkong, Izrael koncerttermeiben, valamint a Carnegie Hallban is fellépett. Törökországi bemutatóként Bartók: A kékszakállú herceg vára című operájában Judit szerepét énekelte. Puccini Pillangókisasszonyának és Mimijének felülmúlhatatlan megformálója.

ReklámTas J Nadas, Esq

Rendkívüli tehetség, aki korosztályának méltó képviselője. Művészetét sok ember a szívébe zárta.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.