Kolonits Klára, operaénekesnő énektanulmányait Schultz Katalinnál kezdte, majd 1995-ben szerzett diplomát Forrai Zsuzsa tanítványaként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetének magánének szakán. Részt vett Anne Reynolds, Walter Berry és Ileana Cotrubas mesterkurzusain. 1995-től a Debreceni Csokonai Színház, később vendégként a Szegedi Nemzeti Színház, illetve a Szolnoki Szigligeti Színház, majd 98–tól a Budapesti Operettszínház tagja volt. Korai szerepei között Annuska, Almaviva grófné, Olympia-Giulietta-Antónia, Fiordiligi és az Éj királynője találhatóak.

Miután számos nemzetközi énekversenyen díjat nyert, 2002-ben a Magyar Állami Operaház magánénekesnője lett. 2003. január 30-án debütált Fiordiligiként.

Vendégként La Traviatát énekelt Pozsonyban, Ljubljanában, Eszéken, Gildát Kolozsváron és Miskolcon, a Puritánok Elviráját Pécsett és Zamárdiban, a Lammermoori Lucia címszerepét pedig Szombathelyen és a Ferencvárosi Ünnepi Játékokon.

Hangverseny-repertoárja Mozarttól és Handeltől Verdi Requiemjén és az eredeti nyelveken énekelt dal-koncerteken át egészen a kortárs zenéig ível többek között Dinyés Dániel, Jörg Widmann műveinek magyarországi bemutatóin is részt vett.

ReklámTas J Nadas, Esq

2009-ben a Hunnia Recordsnál megjelent Liszt-dalokból álló kompakt lemeze, amelyet Fonogram-díjra jelöltek. Ezután anyaszínháza, a Magyar Állami Operaház kamaraénekesi címmel tüntette ki. 2018-ban a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa lett. Nyertes projektje az énekpedagógiára, a fiatalok stílusválasztásának megkönnyítésére, hangfajokra, útválasztásokra és neves művészek pályakezdésének bemutatására koncentrál.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.