Kovács József operaénekes Budapesten 1946. május 21. –én született. Magyar opera- és operetténekes, színész, rendező, vállalkozó, Csepel díszpolgára. Az 1967-es táncdalfesztiválon tűnt fel.

Zenei tanulmányait előbb az Országos Szórakoztatózenei Központban végezte majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt, ahol Vályi Éva, Sipos Jenő, Nádasdy Kálmán tanította.

Közben a Budapesti Operettszínház és a grazi Opera tagja volt. 1990–től az Interoperett Kft. alapító igazgatója, a nyári szezonban heti rendszerességgel tart előadást társulata a Pesti Vigadóban, tevékenysége között szerepelt fiatal pályakezdő operett- és operaénekesek számára fellépési lehetőség biztosítása.

97-ben a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnökségi tagja. Aztán a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke volt. A 2004-ben alapította a Belvárosi Színházat, amelyet haláláig igazgatott.

2010. június 26-án hunyt el Budapesten. Sírja a Farkasréti temetőben
(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.