Izgalmas párbeszédek, értékes kapcsolatok és együttműködési lehetőségek az üzleti élet, az oktatás, a közösség, a kultúra és a sport területén – ha egy mondatban kellene bemutatnunk a Hungarian Summit eseményt, akkor az előző mondat kulcsszavait használnánk mindenképp. De ez a konferencia jóval több ennél: egy amerikai-magyar csúcstalálkozó, amely a floridai Daytona Beachen – a HungarianHub szervezet kezdeményezésére – valósul meg május 23-24-én. Az amerikai-magyar kapcsolatok erősítését célzó non-profit szervezet grandiózus eseményéről Pazaurek Piros főszervezőt kérdeztük.

YouTube player

A Hungarian Summittól ugyanazt a magas színvonalt várhatják idén is az érdeklődők, néhány újítással kiegészítve. A korábbi alkalmakhoz képest új helyszínre költözik a találkozó, Daytona State College legmodernebb központi épületébe. Továbbá: többnapos, szakmai tréningekkel bővül ki a program, amely elsősorban azok számára a cégek számára lesz érdekes, akik az amerikai piacra való belépést tervezik, vagy felsőoktatási vezetők számára, akik érdeklődnek az Egyesült Államokkal való együttműködésről. Az előadásokat és tréningeket interaktív foglalkozások, műhelymunkák színesítik majd.

A 2024-es konferencia három fő alappillére: piacra lépés az USA-ban, felsőoktatás és innováció, valamint közösségépítés. Utóbbi kategória különösképpen elősegíti az amerikai magyar közösségben az összefogást, a tartós kapcsolatépítést, boldogulást. Az oktatási területen a fő fókusz a felsőoktatáson belüli innovációkra helyeződik idén, valamint az öregdiákokkal való erősebb kapcsolat kiépítésére. Az elgondolkodtató beszélgetések és izgalmas workshopok a biztosítékai annak, hogy inspiráló lesz az oktatással és kutatással foglalkozó szekció is. Az üzleti pillér fő célja megmutatni az érdeklődők számára, hogyan érdemes stratégiát készíteni az USA-ba való piacra lépés előtt, és hogyan lehet sikeres egy vállalkozás a hatalmas amerikai üzleti környezetben. Ezen készségek és ismeretek birtokában az üzleti kockázat is minimálisan csökkenthető, legalábbis a leggyakoribb hibák elkerülhetőek lehetnek.

Május 22-én, a nulladik napon levetítik a Nemzet aranyai című filmet, amit közönségtalálkozó követ Kemény Dénessel, a háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabda kapitánnyal.

ReklámTas J Nadas, Esq

Május 23-án, szerdán a konferencia ünnepélyes nyitánya után szó lesz az amerikai piacok meghódításának titkairól, és megszólalnak olyan magyarok is, akik sikereinek jelentős része Amerikához kötődik. Prominens vendégek beszélgetnek arról, hogyan építhetőek amerikai-magyar hidak a kultúra, a közösség, az oktatás és a sport területén. Bejelentésre kerül a Tegyél Jót Alapítvány és a DME Sportakadémia együttműködése, bemutatkoznak amerikai és magyar egyetemek, valamint olyan magyar cégek, amelyek már virágzóan működnek az Egyesült Államokban.

Május 24-én, csütörtökön terítékre kerülnek a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek, az előadók kitérnek a gyakorlati alkalmazás lehetőségeire, különböző megoldásokra. Ezen a napon több ponton is az online tér maximális kiaknázását vesézik ki a megszólalók és a gyakorlati foglalkozások, melyek kapaszkodót adhatnak majd az oktatási és az üzleti szférában érdekeltek számára egyaránt.

A felkeltette az érdeklődését a fenti ízelítő, az alábbi felületen részletes képet kap a programokról, helyszínekről és jegyárakról. Ne feledje: Április 22-ig (keleti idő szerint 17 óráig) még kedvezményesen válthatja meg belépőjét: https://hungariansummit.com/

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.