A Hungarian Summit négy év alatt Magyarország és az Egyesült Államok közötti gazdasági, oktatási, közösségi és kulturális kapcsolatok erősítésének kulcsfontosságú eseményévé vált. A kezdeményezés mögötti közösségi szerveződés, a HungarianHub 2021-es indulása óta a csúcstalálkozó látványos növekedésen és bővülésen ment keresztül. A csúcstalálkozó egyedülálló lehetőséget kínál hasonló gondolkodású szakemberekkel való találkozásra és értékes kapcsolatokat kialakítására. Idén is kiváló előadókat ismerhettünk meg és tartalmas panelbeszélgetéseket hallhattunk a négy kulcstéma mindegyikében. 

YouTube player

A program tavalyi, magyarországi sikerén felbuzdulva a szervezők idén újabb felsőoktatási és üzleti delegációs kezdeményezést indítottak, amely keretében magyar üzleti és felsőoktatási delegációt láttak vendégül Floridában. A háromnapos felsőoktatási delegációs programot Dr. Trunkos Judit, a Robert Morris Egyetem politológia adjunktusa és a HungarianHub önkéntese szervezte. Ezzel párhuzamosan az USA Accelerator és a University of Central Florida Business Incubation Programmal közösen szervezett üzleti delegációs program az amerikai üzleti kultúrában való elmélyülést kínálta. A háromnapos intenzív képzés a Volusia megyei inkubátorházban zárult, ahol a résztvevők további vállalkozásfejlesztési tevékenységekben vettek részt.

A Hungarian Summit 2024. május 22-én este a “Szabadság viharai” című, a Magyarország és Szovjetunió közötti legendás 1956-os olimpiai vízilabda-mérkőzésről szóló dokumentumfilm vetítésével kezdődött, amelyet informális beszélgetés követett Dr. Kemény Dénessel, a világelső magyar vízilabda-válogatott neves, egykori olimpiai edzőjével.

Panelbeszélgetés a Hungarian Summiton

A rendezvény hivatalos nyitónapja május 23-án egy plenáris üléssel kezdődött, amelyen Pazaurek Piros, Magyarország tiszteletbeli konzulja és a HungarianHub elnöke, valamint Derrick Henry, Daytona Beach polgármestere mondott nyitóbeszédet. Őket követte Takács Szabolcs, az Egyesült Államok rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének videóüzenete. Beszédet mondott Pécskay Zoltán, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ vezérigazgatója és T. Nagy Gábor, az USA Accelerator társalapítója és ügyvezető partnere is.

ReklámTas J Nadas, Esq

 

A rendezvény első napjának főelőadója Janet C. Karika volt, a Karika Consulting, LLC alapítója és vezető tanácsadója. Az ülést panelbeszélgetés követte, amely a soft power témáját járta körül Dr. Trunkos Judit irányításával. Az ebédet követően az esemény három párhuzamos témakör mentén, külön helyszíneken zajlott: üzleti (Tóvári-Nagy Gábor vezetésével), felsőoktatási (Dr. Trunkos Judit irányításával) és közösségi terület (Lauer Rice Andrea, Amerikai Magyar Koalíció, HAC elnök koordinálásával) .

Hungarian Summit főszervezője Pazaurek Piros megnyitja a találkozót

A napot kötetlen hangulatú koktélparti zárta, ahol Derrick Henry polgármester mondott megnyitó beszédet, Franklin Ames fotókiállításán Budapest lenyűgöző képeit láthattuk, Joe Fritz zenei aláfestésével. Közben jótékonysági árverésre is sor került, ahol Szilágyi Áron olimpiai bajnok dedikált kardja, Karikó Katalin Nobel-díjas tudós dedikált könyve és egy Dr. Kemény Dénes által dedikált vízilabda labda került árverezésre. A bevételt a HungarianHub és a Szülői Ház Alapítvány közös kezdeményezése, a Sportösztöndíj program támogatására fordítják.

A Hungarian Summit utolsó napján, május 24-én Dr. Peták István “Hogyan segít nekünk az AI megnyerni a rák elleni háborút” címmel tartott izgalmas előadástt. Ezt követően Lauer Rice Andrea mutatta be a HAC új kezdeményezését, a HYPE Network Programot, melynek célja összekapcsolni a fiatal amerikai magyar szakembereket, elősegítve a kapcsolatépítést és a karrierépítést. A délelőtti ülés Dr. Thomas LoBasso, a Daytona State College elnökének szavaival zárult, majd folytatódtak a párhuzamos ülések: üzleti, oktatási és közösségi témában, amelyek során mélyreható megbeszélésekre és további hálózatépítésre került sor.

Mórocz Luca beavat a HYPE Network Programba

Délután egy izgalmas csoportos kirándulásra indultunk Vujity Tvrtko újságíró vezetésével. Az első állomás Daytona Regionális Kereskedelmi Kamara volt, ahol Nancy Keefer elnök-vezérigazgató üdvözölte a csoportot, majd egy VIP-túrán vettünk részt a NASCAR létesítményeiben, ahol lehetőségünk volt testközelből megismerni az autóversenyzés világát. A kirándulás a DME Akadémián zárult, ahol Mike Panaggio, az akadémia tulajdonosa, Zsolnay Gyöngyi vezetőedző és Zsolnay-Vujity Bendi, a DME ösztöndíjasa üdvözöltek.

A szervezők szerint a 2024-es Hungarian Summit ismét mérföldkőnek bizonyult, hiszen újabb erőteljes gazdasági, oktatási, közösségi és kulturális kapcsolatok épültek Magyarország és az Egyesült Államok között. A résztvevők tartalmas párbeszédeket folytattak, számtalan innovatív ötletet beszéltek meg és értékes kapcsolatokat alakítottak ki, hozzájárulva mindkét nemzet növekedéséhez és a köztük lévő kapcsolatok fejlődéséhez. Az idei csúcstalálkozó nem csupán az eszmecsere és a lehetőségek feltárásának helyszíne volt, hanem a közösségi érzést is megszilárdította a résztvevőkben. Megtisztelő volt egy ilyen inspiráló és előremutató közösség része lenni. Viszlát jövő júniusban Budapesten, a 2025-ös Hungarian Summiton!

Antal-Ferencz Ildikó

Hungarian Summit

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.