2014-01-11 16.08.48A tegnap a múzeumba volt a Víg özvegy című filmnek a vetítése. Kb 30-an gyűltünk össze, ahol Lehár Ferenc háromfelvonásos operettje alapján, 1935-ben készült filmet láthattuk. Kellemes hangulatban vártuk a film elkezdését, köszönjük a finom, friss fánkot a Szent Imre egyházközösség asszonyainak, a pattogatott kukoricát és az üdítőket . Lázár Andrea pár perces bemutatással kezdte, beszélt az operett keletkezéséről,a filmről, a színészekről és néhány érdekes kulisszatitkokat is megosztott.

Lehár  operettjének ősbemutatójára 1905. december 30-án került sor a bécsi Theater an der Wienben. Ez volt a zeneszerző első nagy sikere, mellyel megalapozta nemzetközi karrierjét. Budapesten először 1906. november 27-én mutatták be a Magyar Színházban. Azóta, ha az értesüléseim jók, akkor 5-ször filmesítették meg, és a legsikeresebben játszott, mindig sikert garantáló operett a Víg özvegy.

A múzeum vezetőségétől megtudtuk a film befejezésekor , hogy terveznek a jövőben is hasonló filmvetítéseket, igazi ritkaságszámba menő, nagynevű, híres filmekkel. Akinek lesz kedve eltölteni egy tartalmas délutánt a jövőben, az figyelje a weboldalunkon megjelenő hirdetéseket vagy hallgasson minket, mi értesítünk mindenkit időben.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.