Hálaadás napját üljük csütörtökön, november 25-én. Mi a Bocskai Rádió munkatársai az idén is van miért hálát adjunk. Hálát adunk egy sikeres évért, amit a kitartó kollégák mellett önöknek hallgatóknak és támogatóknak köszönhetünk.

YouTube player

Múlt évben ilyenkor döntöttem el, hogy a Bocskai Rádió évértékelőjét decemberről előre hozom Hálaadás Napjára, hogy ezzel is kilépjünk az általános megszokásból, hogy ne vesszünk el a sok szervezet, templom évvégi évértékelője között. Ez egy új lendületet adott számunkra és célt is, azaz meghirdettük a rádió alapítványának adománygyűjtését. Az első ízben megtartott gyűjtés nagyon sikeresnek bizonyult, amely legitimizálta azt, hogy a rádiónak a munkája fontos a helyi és a szélesebb diaszpóra közösségnek.

Az Önök nagylelkű támogatása, együtt a reklám szolgáltatásokat igénybe vevő cégekkel, valamint a Bethlen Gábor Alap pályázati támogatások biztosították a Bocskai Rádió sikeres működését 2021-ben.

Társadalmi célú reklám:


A Bocskai Rádiót itt támogathatja a 2022-es évre! – Köszönjük

Az idei év sem volt könnyű. A járvány az idén is sok akadályt állított mindenki elé, ez így volt a rádiónál is. Visszajöhettünk az egyetem stúdiójába, de nagyon sok védekezési szabályt zúdítottak ránk, de a technológia maximális kihasználásának segítségével, ugyanolyan színes adásokat készítettünk, mint a járvány előtt. Virtuálisan minden vasárnap 2-3 vendéget invitáltunk a mikrofonok elé és azok, akik a közösségi médián keresztül követtek, még láthatták is a vendégeinket, legyenek innen Clevelandből, Amerika más államaiból vagy éppen a Kárpát-medencéből.

A műsorokat felújítottuk, hogy nagyobb érdeklődést váltsunk ki. Egyik legsikeresebb a Cserkész Rádió sorozata, ahol időskorú, példamutató cserkészek élettörténetét mutatjuk be. Ebben a műsorban oroszlánrészt vállalt Gulden Júlianna, de Pigniczki Eszter is besegített mikor erre szükség volt. Előző évekhez hasonlóan Gyermán Mónika és Baki Tibor fedezte a cserkész események bemutatását.

A Dalok Szárnyán adásunkat Jártó Kocsis Emőke kolléganőnk készítette május végéig, egész addig amíg kimondta a boldogító „igen”-t és a házasélet extra teendői nem kényszerítették, hogy egy kis időre felhagyjon ennek a műsornak a szerkesztésével. Júniustól egészen máig újra műsorra tűztük Bödök Gergely és Tálas Tünde közösen szerkesztett történelmi műsorát. A műsor bemutatta Magyarországot az első világháborútól az 1947-es párizsi békeszerződésig. Jövő vasárnaptól ez a félóra ismét a zenei program része lesz. Az önök kérésére most a magyar nóták színes világát mutatjuk be. Ezt a nemes feladatot Stróber László kolléga vállalta fel, köszönet érte.

László rendületlenül tovább szerkeszti a harmadik óra műsor részeinek anyagát is, figyelve a jó hangulatra, kultúra terjesztésre, nem hanyagolva az egészséges életmód jó tanácsainak osztogatását, amit fűszerez a magyar gasztronómia legötletesebb receptjeivel.

Veres Sándor kollégánk a 749. honismereti rejtvényt készítette el mára, aki hétről hétre igazi fejtörést okoz még a leghűségesebb rejtvényfejtőknek is.

A Cleveland öt magyar egyházának lelkipásztora hűséggel végzi a lelki missziót nem csak a gyülekezetekben, hanem az éter hullámain keresztül is. Nagyon nagy szolgálat ez most részükről, mert a világjárvány sok hívet távol tart a közösségi imatermektől. De az egyházi műsoroknak köszönhetően, nem maradnak lelki támasz nélkül.

Dorgay Zsófia több mint 100 nagyszerű írása jelent meg a weboldalunkon, amelyeket több amerikai és kárpát-medencei sajtóorgánum is átvett. Legbüszkébbek vagyunk a Magyarságban (Kékújság) megjelent írásaira, amelyek nyomtatott formában eljutottak több ezer amerikai magyar olvasóhoz.

A heti rádióadások mellett több magyar szervezetnek segítettünk saját eseményeit online térbe helyezni, mint a Nyári Magyar Iskolatábor záróeseményét Fillmore-ban, a Clevelandi Magyar Múzeum Borkóstoló vacsoráját vagy az Amerikai Magyar Koalíció 30. kongresszusát.  Nem beszélve az Egyesült Magyar Egyletek által szervezett nemzeti ünnepek online térben való megjelenítésekkel.

Az idei évben igazán nagy sikert ért el a Bocskai Filmklub, melyben havonta vetítettünk egy-egy új magyar filmet, melyet legalább 250 de néha a 400-as nézőszámot is elértük. A pozitív visszajelzések alapján reméljük, hogy 2022-ben is tudjuk folytatni a Bocskai Filmklubot.

Tevékenységünk legkimagaslóbb eredményének a “Szabadság Hangja” az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója emlékére szervezett klasszikus koncertet tartjuk, melyet Dr. Marton Máriusz lelkipásztorral közösen szerveztünk, amit 150-en követtek élőben, majd több mint ezren néztek meg online formában.

Ígérjük, hogy továbbra is folytatjuk ezt a munkát, amit felvállaltunk, de kérjük az idén is az önök nagylelkű támogatást. Ezeknek a sajtó anyagoknak az elkészítéséhez technikai felszerelésre, utazási költségek fedezésére és a weboldalunk fenntartására, anyagi forrásra van szükség, hogy biztonsággal tudjunk tervezni új műsorokat és más események elkészítését.

A hálaadás hetétől karácsonyig tartó adománygyűjtésünk a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt (angolul: Hungarian Media Foundation) támogatná, ellentétben a februárban szokásos adománygyűjtéshez, amikor a John Carroll Egyetemnek tartunk, aki biztosítja a heti 3 órás műsoridőt a 88.7-es hullámhosszon.

Biztosan felteszik a kérdést, hogy mennyivel támogassuk a rádiót? Útmutatásként tudjuk ajánlani a következő szinteket, melyet megtalálnak a Bocskai Rádió támogatás oldalán is. Első színt lenne évi 52 dollár, ami megfelelne adásonként 1 dollárnak. A rákövetkező színt, és reméljük, hogy hallgatóink többsége is ezt választja: évi 104 dollár, ami adásonként 2 dollárt jelentene. Bízunk benne, hogy egy kávé árával tudják értékelni a hetente összeállított magyar adásokat, melyek közösségünkről készülnek. A harmadik szint az adásonként 10 dollárnak felel meg, azaz 520 dollár, amelyet a philantróp támogatóknak szántunk, melyek segítségével újabb és jobb minőségű eszközöket tudunk vásárolni a műsorok elkészítéséhez. Természetesen van mód, más mértékű támogatásra is, mindenkit kérünk, hogy látogasson el a weboldalunkra, ahol részletesebben tud erről tájékozódni.

Akinek további útmutatásra van szüksége kérjük, hogy hívja a Bocskai Rádió telefonszámát 216-202-0486, ahol Stróber Ilona segítséget nyújt majd önöknek.

A weboldalon található támogatási módon kívül támogathatnak a Facebook oldalunkon megjelenő kampányon keresztül is. Ezt ma indítottam el, elsőként a születésnapomra szánt ajándékokat irányítottam át az alapítvány javára, ahogy tettem a tavaly is.

Hálásak vagyunk minden támogatásért, legyen az kicsi vagy nagy. Tudjuk – és ez nagyon jó -, hogy mindenkinek van egy kedvenc magyar szervezete, ami közelebb áll szívéhez, és ezért néha már nincs keret még egy újabbat támogatni.  De ahogy az eddigi beszámolómban is hallhatták, a Bocskai Rádió az Önök támogatásával közvetve pont az Önök kedvenc alapítványát, szervezetét vagy templomát segíti, hogy jobban működjön. Ezért kérjük az önök segítségét!

Ezúttal, most hivatalosan elindítom a Magyar Média Alapítvány éves adománygyűjtését, amelyet hálaadás napjától karácsonyig hirdetek meg. Kérem, nem összetéveszteni a Radiothonnal, melyet február közepén tartunk, a Bocskai Rádiónak otthont adó WJCU rádiónak.

A Bocskai Rádió adásai továbbra is ingyenesen elérhetők, az önök nagylelkű támogatása a minőség fenntartásában játszik szerepet.

Köszönettel minden adományért a Bocskai Rádió munkatársai nevében:

 

Molnár Zsolt
Főszerkesztő – igazgató

A Bocskai Rádiót itt támogathatja! – Köszönjük!

2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.