Szentkirályi Pál, a Cserkész Barátok Körének elnöke a Bocskai Rádió műsorának Dalok szárnyán rovatában reklámozta a közelgő jótékonysági cserkészbált. Vendégünknek hála megdőlt a sztereotípia, mi szerint a cserkész a magánéletében is folyamatosan népdalokat hallgatna.  

YouTube player

Szentkirályi Pál nosztalgiával gondol arra a cserkészbálra, amin először részt vett tizenhat éves korában. Két évvel később nem is akármilyen szerepben, bemondóként mutatkozott be az akkor még hatszáz fős bálozó magyar közösség előtt. Arra is kitért, hogy minden cserkész programnak van nevelési célzata: az erdei sárban tapicskoláson át, a cserkész ebéd vendéglátó funkciójáig vagy az ünnepélyes estélyekig. A fiatal korosztály észrevétlenül tanul felelősséget, kötelességtudatot, bajtársiasságot, csapatban való létezést és az idősebb generációk felé tiszteletet.

A Cserkész Barátok Köre 67. alkalommal hívja és várja Önöket április 27-én tartandó eseményére, amely a cserkészév egyik legkiemelkedőbb rendezvénye. A kapunyitás este fél hétkor lesz, a helyszín pedig a Woodside Event Center bálterme (pontos cím: 5025 East Mill Road, Broadview Heights, Ohio).  A cserkészek minden 16 év feletti érdeklődőt szeretettel várnak, természetesen a dressz kód betartásával (hölgyeknek estélyi ruha, férfiaknak szmoking).

ReklámTas J Nadas, Esq

A hagyományos zenéken – keringőn, csárdáson, népzenén, tangón, polkán –  túl egy új hét tagú zenekart ismerhetnek meg a bálozók. A Hepcat Revival Band szolgáltatja majd a zenét, akik a swing, jump blues és jazz stílusjegyeivel gazdagítják a zeneszámokat. A Clevelandi Cserkész Regös Csoport palotás előadását sem kell nélkülözzék az est részvevői, ahogy a minden évben nagy sikernek örvendő tombola-sorsoláshoz is értékes ajándékokkal készülnek a szervezők. Ha már a meglepetésnél tartunk: Szentkirályi Pál nem árulta el, miben rejlik majd az éjféli finomság, csak annyit, nagy lelkesedéssel készítik és vélhetően elnyeri a vendégek tetszését.  

Ebben az évben öt elsőbálozó lép parkettre a bál nyitányaként. Minden bizonnyal ezek a az este legmeghatóbb pillanatok között maradnak meg úgy a fiatal lányok, mint a cserkész szülők emlékeiben. A bál ünnepélyes keretei között az „Életre szóló” Csodaszarvas Díj kitüntetéssel ismeri el a Cserkész Barátok Köre Horváth Mihály, korábbi CSBK elnök áldozatos tevékenységét, teljesítményét és eddig cserkész-életművét.

Jegyek április 23-ig kaphatók, április 19-ig még kedvezményes áron. Az akciós belépőjegy kategóriában 10 fős asztaljegy és ifjúsági jegy is választható. A 67. Cserkészbál jövedelme a clevelandi cserkészek Jubileumi Nagytáborban való részvételét támogatja.

Online jegyrendelés és további részletek: csbk.org/cserkeszbal-jegyrendeles/

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.