A Kőrösi Csoma Sándor program a diaszpóra magyarságának boldogulását, kulturális értékeinek megőrzését szolgálja. Az ösztöndíjasok minden év szeptemberétől május végéig tartózkodnak a számukra kijelölt városban. Ezekben a hetekben búcsúzik a közösségtől az a két fiatal, aki Clevelandben tevékenykedett.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Jártó-Kocsis Emőke énekművész az Egyesült Magyar Egyletek ösztöndíjasa volt. Emőke vegyes érzésekről beszélt: szomorú, mert a végéhez közeledik a program, de boldog, mert nagyon szép időszak volt. Sokféle feladata volt, tizenegy magyar szervezetnél és nyolc egyháznál segített valamilyen projektben. Voltak zenés kihívásai, marketing-feladatai, kezelt hirdetéseket és online-naptárt a Bocskai Rádiónál. Úgy érzi, mindenképp fejlődött, és egyet lépett előre az életben.

Köszönetet mondott a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak a lehetőségért, illetve clevelandi mentorának Hokky Károlynak, az Egyesült Magyarok Egylet elnökének, Dr. Szentkirályi Endrének, Szüle Évának, Györki Juditnak, Daróczy Zsuzsának, a mentorhelyettesének. Szentkirályi Juditnak, a magyar iskola igazgatójának, László Imre lelkész úrnak, Dobos Ferenc úrnak, illetve minden clevelandi magyarnak.

ReklámTas J Nadas, Esq

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Szabó Bertalan Péter evangélikus lelkész a clevelandi Evangélikus Konferencia keretein belül működött. Úgy véli, hogy ez az időszak kellemes tapasztalat volt számára. Jó volt, hogy pozitívan fogadta a közösség. Elsősorban lelkészi munkát látott el, de kulturális rendezvények szervezésében is részt vállalt, ha pedig, arra volt szükség, kétkezi munkát végzett. Sokszor hirdetett igét a Bocskai Rádió stúdiójában, az ökumenikus lelkészkörben és a női egyletben. Tartott órákat a helyi magyar iskolában, ahol szintén nyitottak voltak a gyerekek és a tanári kar is. Minden munkának lelkesedéssel állt neki.

Hálás mentorának, Tamási Évának, aki segített neki a beilleszkedni. Név nélkül köszöni a gyülekezeti tagoknak, hogy fordulhatott hozzájuk hétköznapi gondjaival. Cleveland egész magyarságának köszönetet mond a kedves szavakért.

Megköszönve a munkájukat, további jó egészséget és sikereket kíván az ösztöndíjasoknak a Bocskai Rádió csapata!

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.