Bejegyzésünkben olyan személyek szólalnak meg, akik életének szerves része a cserkészet. Csapatparancsnokokként felelősségük, hogy otthonról is összetartsák a gyerekeket. Elmondták, hogy a cserkészbál elmaradásával kiesik az éves jövedelmük egyharmada, ami gondot jelenthet a jövőbeni programjaik megvalósításában, állandó költségeik fedezésében. Arra kérik Önöket, hogy a folytatás érdekében segítsenek a cserkészmozgalomnak. Megígérik, hogy együttes erővel majd ismét lesz bál és az pedig már nem néma lesz!

Pigniczky Eszti egyik szeme sír, a másik nevet. A lánya idén lett volna elsőbálozó, ami nagy élmény minden család életében. A KMCSSZ vezetőképző vezetőtisztjeként viszont örül, mert ezzel a szokatlan némabál-megoldással megmutathatják a világnak, hogy mit jelent számukra a cserkészet. A kapcsolattartás új eszközét és pozitív oldalát ismerték meg az otthonlét alatt. Új utat nyitott ez a cserkészetben, a gyűléseiket gördülékenyen le tudták bonyolítani, a tagok bekapcsolódtak minden kontinensről. A járvány lazításainak értelmében az őrsök már lassanként találkozhatnak a szabadban, tíz főig. Eszti a Jubi tábor parancsnoka is, nem tekint pesszimistán a jövőbe. Véleménye szerint még nagyobb lendülettel és kedvvel megtartják akkor a táboraikat, amikor majd lehetséges lesz. Az önfenntartó cserkészmozgalom nagy anyagi hiányban szenved az elmaradt pénzgyűjtő akciók miatt, ezért kérik Önöktől az adományaikat.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Nádas Krisztina a clevelandi cserkészek körzeti parancsnoka, aki nagyon szereti a cserkészbált. Nem csupán azért, mert szeret táncolni, hanem azért is, mert ott van lehetőség ismerkedni, találkozni, és ami a legfontosabb: jótékonykodni a CSBK javára. Az utóbbi célt a némabál keretei között is el lehet érni. Krisztina a regösök csoportjának oszlopos tagja. Többször fellépett a bálokon, tehetségét és táncoskedvét lányai is örökölték. A kedves olvasóknak és a Bocskai Rádió hallgatóinak azt üzeni, hogy ha módjukban áll, küldjenek támogatást. Mert a veszélyhelyzetben ugyan leállt a működésük, de a fenntartási költségeket fizetniük kell. Ahhoz, hogy újra elinduljon az aktív cserkész élet Clevelandban, elengedhetetlen a közösség anyagi támogatása.

ReklámTas J Nadas, Esq

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Slattery Krisztina a clevelandi a 34. számú Zrínyi Ilona leány-cserkészcsapat parancsnoka, a férje után vette át a stafétát. 16 évesen volt először cserkészbálban, ami máig szép emlék számára. Jelenleg nehéz átvinniük a cserkészet fizikai élményét az online térbe, ahová szorultak az ismert okok miatt. A csapatában is lett volna 4 elsőbálozó lány, de annál többen lesznek jövőre, és annál inkább fogják várni a bált. A három pénzgyűjtési akciójukból idén csak egyet tudtak megtartani, ezért ő is örömmel hívja a közösséget a cserkészbálba!

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Ha Ön is felelősséget érez a clevelandi cserkészmozgalom működése iránt, kétféle módon tud adakozni: a csbk.org honlapon keresztül, illetve az alábbi telefonszám hívásával: (216) 801-4222. Köszönjük!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.