Igét hirdet Fr. Antal András plébános, Clevelandi Kelet-oldali Szent Erzsébet Katolikus Templomból.

Az elhangzott evangéliumi szakaszban Jézus figyelmezteti hallgatóit, hogy követése nem vehető könnyelműen. A keresztény ember számára nagyon sokszor komoly megpróbáltatást és kereszthordozást jelent. “Aki nem veszi fel keresztjét és nem így követ, az nem lehet az én tanítványom” – mondja Jézus.  Szavaiból kitűnik, hogy követői számára a kereszt nem csupán ékszer vagy dísztárgy, hanem a keresztény élet velejárója. Értsük meg tehát, hogy Krisztus keresztútján kívül nincs más út, amely az üdvösségre vezet. Vigasztaló legyen, hogy Krisztus keresztje a szenvedéseken át az üdvösségre vezet.

Ma a Katolikus Egyház a Szűzanya születéséről is megemlékezik. Az isteni gondviselésnek köszönjük meg, hogy “megadta Szűz Máriát minekünk.” (SzVU. 173). Rá mint édesanyánkra nézhetünk fel, aki Isten szavára hagyatkozott, és megtanít minket is, hogy bízzuk életünket Istenre.

 

[mp3-jplayer tracks=”2013.09.08.-i Katolikus félóra@/Katolikus/2013-09-08-Katolikus-adas.mp3″ width=”100%” mods=”y” height=”50px”]

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.