Özv. Szappanos Istvánné Petres Zsuzsanna fájó szívvel, de Isten akaratában való megnyugvással tudatja, hogy szeretett férje Szappanos István Imre, Szent László Lovag, ny. elektromérnök, cserkészcsapattiszt (Külföldi Magyar Cserkészszövetség), a clevelandi Magyar Múzeum volt igazgatója, a Szappanos család nesztora, életének 93-ik , házasságának 66-ik évében Mentor, Ohioban (USA) az Örökéletbe vetett hittel és megnyugvással, visszaadta nemes magyar lelkét Teremtőjének.

Búcsúzunk tőle Január 7-én, 11:00 órakor gyászistentisztelet keretében a Walton Hills-i Református templomban. Hamvait örök nyugalomba helyezzük majd a kecskeméti református temetőben lévő családi mauzóleumba.  Kérjük virág megváltási adományukat a Clevelandi Magyar Múzeumnak küldeni: P.O. Box 24134 Cleveland, OH 44124

Gyászolják:

Gyereki és azoknak házastársai: Katalin és férje Pap Attila, László és felesége Krofina Stefanie, György és felesége Mazzocco Nadine, Anikó és férjé Hill Timothy.

UnokáiPap Dylan, Pap Austin, Szappanos Kristen, Szappanos Andrew, Szappanos Nicholas, Szappanos Zachary, Hill Maxwell, Hill Catherine, Hill Lauren.

Sógornője: özv. Balogh Győzőné, Petres Judit (Veszprém)

Unokatestvérei: özv. Dusek Péterné Szappanos Katalin (Edmonton, Kanada), Szappanos László (Kecskemét)

Távoli unokaöccse: Szappanos György (Budapest)  

És azoknak házastársai, gyermekei és unokái, úgysmind számos barátja Magyarországon és az Egyesült Államokban.

Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, hitemet megtartottam

(2Timóteus 4:7-8)

 

„Soha nem volt kétségem afelől, hogy a cserkészet túléli azokat a viszontagságokat, amikkel a magyar emigráció találkozott.” – Szappanos István cserkész-élete

https://www.bocskairadio.org/szappanos-istvan-cserkesz-elete/

A Cserkész Rádió / TV készítői folytatják azt a szép sorozatot, amikor is havonta egy-egy idős, már aktívan nem cserkészkedő, de annál tapasztaltabb személyhez látogatnak. 1953-1956 között a 22. sz. Bessenyei György cserkészcsapatot vezette, jelenleg nyugdíjas cserkészcsapattiszt. A cserkészet mellett még gyerekkorában kötelezte el magát, egy eszmének tartja. Szappanos István az otthonában, a kandalló melege mellett, és hasonlóan kellemes hangulatban nosztalgiázott velünk.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.