New Yorkban a Mozgókép Múzeumában filmvetítéssel ünnepelték a magyar film napját helyi idő szerint kedden, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektorának részvételével.

A New York-i Liszt Intézet által szervezett eseményen magyar animációs rövidfilmeket mutattak be, amelyeket a MOME korábbi diákjai készítettek.

Fülöp József, az egyetem rektora az eseményt követően hangsúlyozta, hogy a magyar film ünneplésekor különösen indokolt az animációs filmek bemutatása, hiszen idén 110 éves a magyar rajzfilm, mely alkalomból a Nemzeti Filmintézet 2024-et az animáció évévé nyilvánította.

ReklámTas J Nadas, Esq

Az elmúlt évtizedekben az animációs és az élő szereplős film közeledése figyelhető meg a különböző technológiai megoldások révén. A rektor arról is beszámolt, hogy a New York-i látogatás alkalmat ad az egyetem régóta létező amerikai kapcsolatainak szélesítésére, és megjegyezte, hogy a Pannónia Program révén az intézménynek több lehetősége nyílik további, Európán kívüli együttműködések kiépítésére.

(Kultúra)

Borítókép: Fülöp József, a MOME rektora. Fotó: Bruzák Noémi / MTI. Fotó: Fülöp József, a MOME rektora. Bruzák Noémi / MTI

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.