A már hagyománnyá vált cserkészbálon 2020-ban üres lesz a terem, a vendégek otthon maradnak, de a belépőt megvásárolják. Azért teszik ezt, hogy a 95 dolláros jegy árával hozzájáruljanak a CSBK programjainak megvalósulásához. Tegyen így Ön is, és csatlakozzon ahhoz a két cserkészvezetőhöz, akik cikkünkben nyilatkoznak arról, hogy miért is szívügyük a clevelandi bál, és a magyarság ügye a diaszpórában. Jöjjön Ön is a némabálba, és hívja meg barátait is!

A clevelandi cserkészet a KMCSSZ kereteiben működik. Lendvai Imre, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség elnöke állandó résztvevője és támogatója a cserkészbálnak. Ebben az évben is „eljön” a némabálba. Kedves momentuma korábbi évekből az, amikor bemutatják a fiatal lányokat és a munkájukat, amit a közösségért végeznek. Megható és fontos pillanat a fiatalok, a szülők és a cserkészvezetők életében. Ha Önöknek is fontos, hogy jövőre ismét megvalósulhasson a bál, támogassák a CSBK-t!

A járványügyi megszorítások nehéz helyzetbe hozták a KMCSSZ-t is, de ötletes programokat találtak ki, hogy fenntartsák a lendületet. Virtuális tábortüzet tartottak, online múzeumlátogatáson voltak. Most pedig készülnek visszatérni a normális kerékvágásba azzal a tapasztalattal, amit a virtuális cserkészet hozott számukra.

„A furcsa világhoz kell alkalmazkodnunk, amiben élünk, és ki kell tartanunk”. Lendvai Imre arra bíztatja Önöket, hogy vegyenek részt a némabálban, mert nagy szükség van az adományokra. Tovább kell vinni a cserkészéletet, amihez szükség van erkölcsi és anyagi támogatásra. Reméli, hogy jövőre személyesen ünnepelhet a clevelandi magyarokkal.

Tas J Nadas, Esq

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Dala Irén nem a clevelandi cserkészek csapatához tartozik, a KMCSSZ III. kerületi elnöke Amerikában. Szervezője a KMCSSZ központi báljának amit novemberre terveznek.

Véleménye szerint minden cserkészbál egy hagyományőrző összejövetel az amerikai magyar közösségben. Olyan este, ami életreszóló élményt ad a fiataloknak, akiket bemutatnak a társadalomnak. Fontosnak tartja ezeket az eseményeket, mivel a magyar közösségből nem csak azok vesznek részt, akik cserkészek. Nem utolsó sorban a rendezvényen befolyt adományokból fedezni tudják a táborok, programok költségeit. Örömmel emlékszik vissza fiatalkorára, amikor Torontóban volt cserkészvezető, és a csapatával évente ellátogattak a clevelandi estre.

A clevelandi a KMCSSZ legnagyobb csapata, és ők az elsők a némabál megszervezésében is. Dala Irén arra kéri Önöket, és minden cserkészt a III. kerületben, hogy támogassák clevelandi társaikat. Ha mindenki csak 1 jegyet vásárol meg, már az is nagy segítség!

Ha Ön is felelősséget érez a clevelandi cserkészmozgalom működése iránt, kétféle módon tud adakozni: a csbk.org honlapon keresztül, illetve az alábbi telefonszám hívásával: (216) 801-4222. Köszönjük!

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.