A Sík Sándor Cserkészparkban a Külföldi Magyar cserkészszövetség szervezésében megtartották a nyári iskolatábort Július 5 és 19 között Fillmore, New Yorkban.

DSC_0281

A szervezők jeligéje a következő:

Célunk magyar környezetet teremteni, amelyben külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő gyerekek testi és lelki biztonságban magyar nyelvkészségüket fejlesztik. Az iskolatáborban a két hét alatt az 50 tanítási órán kívül magyar nyelvű aktivitást, délutánonként szakköri foglalkozásokat, kirándulásokat és fürdési lehetőséget ajánlunk. Mindezt kortárs közösségben, életkornak, nyelvismeretének megfelelő csoportban, felkészült Kárpát-medencei, amerikai és kanadai magyar tanárokkal, kiváló cserkészvezetőkkel. Ezek mind vidám nyaralássá varázsolják az iskolát.”

Közérdekű hirdetés

A tanítást minden reggel 4 órán keresztül tartották, amelyet még délután egy ismétő óra is követett. Az osztályok átlagosan 5 diákból álltak, mindenki saját képességeihez mérten szétosztva. A programok sok színűek voltak: szalonnasütés, szavalóverseny, kirándulások, népijáték, néptánc, számháború, úszás. Ezen kívül tábortűz minden este, táncház, tűzugrás, népdaltanulás minden nap, mise és Istentisztelet vasárnaponként. A tábor összefogó kerete a Rákóczi-szabadságharc volt, így játékosan végig tanulták a tábor két hete alatt a történeti lefolyását ennek az időszaknak.

Az iskolaigazgatóval, táborparancsnokkal és a tanári kar egyes tagjaival folytattunk beszélgetést és kaptunk tájékoztatást az elvégzett önkéntesi munkakörükről.

 

3 COMMENTS

  1. Udvozlet Zsolt
    Az iskola tabor interju nem lett kozvetitve meg? csak internetten kersztul tudom hallgatni, mert hozzank nem jut el a kozvetites.
    Koszi,
    Orszag Tibor

  2. Gratulálok a műsorhoz, táborhoz, programhoz, koncepcióhoz! Megrendítő és örömteli élmény volt végigkövetni. Erőt, jókedvet és további jó ötleteket, valamint érdeklődő résztvevőket kívánok a jövőbeni munkához. Gábor Csilla Kolozsvárról

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.