Új vb-csúcsot úszva szerezte meg harmadik világbajnoki címét 200 méter férfi mellen Gyurta Dániel, a szám címvédője, olimpiai bajnoka és korábbi világrekordere.

Erre vártunk egész este lélegzetvisszafojtva. Gyurta Dániel, a 200 m férfi mellúszás olimpiai és világbajnoka a legjobb idővel, taktikus úszással került a fináléba (ehhez lemondott az 50-ről és a 100-ról is), oldalán a londoni döntőhöz hasonlóan két japán és két brit tempózott.

gyurtaa

Szokásától eltérően azonnal az élre állt Gyurta, de 50-nél nagy versenyben csak a 3. helyen fordult. 100-hoz érkezve látszólag biztonsági tempóban ment a vetélytársakkal, és már nem is volt a legjobb három között, egész pontosan a 7. helyen kezdte a táv második felét.150-nél viszont már az élen állt, és fél testhossz előnnyel haladt az első helyen, végül pedig óriási fölénnyel nyerte meg 3. világbajnoki címét, vb- és Európa-csúccsal (2:07.23). Ha lett volna igazi versenytársa, a világcsúcs is megvan.


Gyurta fölénye számokban

Fölénye számszerűsítve akkora volt, hogy a második helyen célba csapó német Marco Koch 1,31 másodperccel lemaradva érte el a falat, az olimpiai ezüstérmes brit Jamieson 1,91-gyel sorolt be a végén.

forrás: mno.hu | Bucsy Levente

https://www.youtube.com/watch?v=34_q3sYsmlk

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.