Február első vasárnapja is mozgalmasan telt a clevelandi Szent Imre templom háza táján.

Havonta egyszer a 11:15-kor kezdődő misén gitár és zongora hangja valamint karizmatikus énekek töltik be a templom épületét és a hívek szívét – így volt ez február 5-én is. A csodás énekek mellett az evangéliumban Jézus szavai is eljutottak a résztvevőkhöz: Ti vagytok a föld sója; a világ világossága. Majd a mise végén Bóna Richárd atya Balázs-áldásban részesítette a jelenlévőket.

A lelki töltekezést a templom dísztermében a hagyományos farsangi disznótoros ebéd követte. A több mint 150 vendégnek szorgos és ügyes kezek szolgálták fel a hagyományos húslevest, a disznótoros sült kolbászt és hurkát párolt káposztával és petrezselymes burgonyával, desszertként pedig farsangi hájas-tészta került az asztalokra. Végig kellemes beszélgetés és tányérok, evőeszközök moraja töltötte be a dísztermet.

Az ebéd végeztével a regös csoport fiataljainak fellépése következett. A hat, csodálatos rábaközi népviseletbe öltözött regöscserkész-pár tánca és éneke lenyűgözte az egybegyűlteket. A műsorszám után a tánc tovább folytatódott a színpad előtt. Lüktető moldvai dallamokra járta a táncot az ottlévők többsége. Az esemény végére maradt az izgalmas tombola, ahol 7 ajándékkosár talált gazdára.

Tas J Nadas, Esq

Ez az esemény is sok-sok előkészületet igényel. Kezdve a rendelések begyűjtésével, a hozzávalók beszerzésén, az ételek elkészítésén át, az ebéd zökkenőmentes helyszíni lebonyolításáig. Azonban a Szent Imre templom asszonyainak ez most is remekül ment, mert egy összeszokott, rutinos csapatot alkotnak, és sokadjára valósítanak meg egy ilyen nagyszerű összejövetelt a közreműködő csapattal. Ezen a vasárnapon és az előtte lévő szombaton is közel húszan sürgölődtek a konyhában, hogy minden remekül sikerüljön. Tették mindezt egy nemes cél érdekében, mert az ebédből befolyó összeget a templom javára fordítják majd.

Így telt el ez a vasárnap a clevelandi magyarok körében finom ebéddel, hangulatos beszélgetésekkel, némi kultúrával megfűszerezve a sokak számára fontos Szent Imre templomért.

Pásztor Orsolya

a szerző a Cserkész Barátok Köre Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa.

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.