A keresztény hit alaptanításai rovatunk következő részében a megtérés lényegén és jelentőségén gondolkodott Deák Zsolt, a Clevelandi Magyar Baptista Gyülekezet lelkipásztora Erdélyi Áronnal, a Bocskai Rádió KCSP-ösztöndíjasával.

Az első emberpárral, Ádám és Éva bűnével vétkeztünk, elszakadtunk Istentől és a tökéletes paradicsomi állapottól. Onnantól kedve mindannyiunknak szükségünk van a megtérésre, vagyis az Úrhoz való visszafordulásra. Erre a tudatos döntésre mind máskor érünk meg, valakinél lassú folyamat, míg másoknál egy esemény is képes pálfordulást okozni. Vannak, akik vitatják, hogy az embernek vagy Istennek kell megtennie az első lépést. A clevelandi baptista lelkipásztor szerint egyértelmű, hogy nekünk, és Isten csak erre vár. Érdekesség csupán, ami még jobban aláhúzza az előző gondolatot: az Ószövetségben a megtérés szó 1050-szer fordul elő. Az Újszövetség pedig a következőképpen szól a megtérésről: Ne igazodjatok e világhoz, változzatok meg értelmetek megújulásával (Róma 2,12)

A megtérés természetesen nem jelenti, hogy a hívő embert nem érik kísértések, nem lép bele újra és újra a bűn csapdáiba. Azt viszont jelenti, hogy ha elesett, akkor is pontosan tudja, hová kell visszakanyarodnia.  Nem lett szent, de tudja, hogy szoros istenkapcsolatát veszítheti el, ha enged a gonosz további csábításának. 

Azt sem tudtam, mi az a megtérés, ameddig meg nem tértem. Egészen másról szólt az én életem, majd aztán 18 évesen romokban hevertem, amikor láttam, hogy a vágyaim, céljaim nem fognak teljesülni. Abban az időszakban Isten nagyon közel jött hozzám. Megszólított, rámutatott a bűneimre. Rájöttem, Ő az, aki egy új életet adhat nekem. Deák Zsolt lelkipásztor személyes bizonyságtételt is tett a Bocskai Rádió adásában.

ReklámTas J Nadas, Esq

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

YouTube player

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.