Csokorba szedtük, mit üzen a feltámadás ünnepe a clevelandi lelkipásztorok számára. Útravaló a húsvéti időre, hívő és nem hívő olvasóink számára egyaránt.

YouTube player
Nt. Dr. László Imre

Vannak sánta keresztények. Vagy az egyik lábuk hiányzik, vagy az egyik lábuk sokkal hosszabb a másiknál. Nt. Dr. László Imre, a Nyugat-oldali Magyar Református Templom lelkész hasonlata szerint az ilyen féllábú keresztény arra az emberre hasonlít, aki csak a legnagyobb ünnepeken teszi tiszteletét az Isten házában. Ők azok, akik a többi vasárnapon, valamint a vasárnapok közötti dolgos hétköznapokban nem hordozzák viselkedésükkel Krisztus üzenetét. A Nyugat-oldali Magyar Református Templom lelkésze mintegy házi feladatként szeretné az olvasók szívére helyezni a fenti sorok tanulságát, és arra emlékeztetni mindenkit, hogy a templomok kapuja nyitva áll.

Dr. Marton Máriusz

Dr. Marton Máriusz, a Hetednapi Adventista Gyülekezet lelkipásztora kihangsúlyozta a húsvét a kereszténység csúcspontja, ebből származik minden reménységünk, biztonságunk, boldogságunk és biztonságunk. Jézus vérének kiontása, győzelme a halál, a bűn, a kísértés, a betegség, a szenvedés felett a húsvét végtelen örömére emlékeztet bennünket.

Bóna Richárd atya

Habár mi magunk okoztuk a bajt, mégis eljött hozzánk, hogy megváltson minket a bűn és a halál súlyától, amelyre saját erőnkből nem lettünk volna képesek. Bóna Richárd atya, a clevelandi római katolikus Szent Imre-Templom lelkipásztora szerint húsvét nem csupán a keresztények, de a világtörténelem csúcspontja is. Ha megemlékezünk a húsvétról, ne felejtsük el a nagypénteket. Ezt a párhuzamot érdemes az életünkre is kivetíteni: ha a feltámadás üdvében akarunk részesülni, muszáj hűnek maradnunk Krisztus egyházához és tanításához.  

ReklámTas J Nadas, Esq
Nt. Tóth Péter László

Krisztus feltámadása olyan missziói útra indította követőit, ami mind a mai napig tart. Az az élmény, hogy Isten szeretete megölhetetlenül van jelen ebben a világban. Szomorúan tapasztaljuk meg, hogy azok, akik nem tudnak a kereszténységhez, a húsvéthoz viszont kialakítani, inkább megpróbálják lényegteleníteni. Nt. Tóth Péter László, lorain-i református lelkész Pál apostolt idézve arra kérte a hallgatóságot, tartsanak ki rendíthetetlenül Krisztus követésében, és munkálkodásaink nem lesznek hiábavalóak.

Nt. Tamásy Éva

Akkor van nagyon áldott, békességes húsvétunk, ha engedjük, hogy Jézus a nevünkön szólítson. Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak. Ha meghalljuk a nevünket, a feltámadott Jézus Krisztus hívó szavát, mi is csak leborulni fogunk tudni. Nt. Tamásy Éva evangélikus lelkész ezekkel az ünnepi gondolatokkal üdvözölte a clevelandi magyar gyülekezetek tagjait és a Bocskai Rádió hallgatóit óceánon innen és túl.

Deák Zsolt lp.

Deák Zsolt, a Clevelandi Magyar Baptista Gyülekezet vezetője örvendező szívvel köszöntötte a közösséget és emlékeztetett, ki az ünnepelt húsvét alkalmával. A baptista lelkipásztor – Ábrahám történetét felidézve – kihangsúlyozta: az Isten majd gondoskodik rólunk. Bárcsak 2024-ben minél többen személyes kapcsolatra találnának Jézus Krisztussal, bárcsak minél több szívben otthonra találna az Úr kijelentése: Ő majd gondoskodik.

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.