Élő telefonos interjúban Szilágyi Péter miniszteri biztos, a Budapesten tartott IX. Diaszpóra Tanács és a Magyar Állandó Értekezlet XVIII. plenáris ülésén elhangzottakat értékelte, foglalta össze a Bocskai Rádiónak.

2010 óta a magyar nemzetpolitika nagy hangsúlyt fektet a diaszpóra magyarságára, akárcsak a Kárpát medencében élőkre. Számuk 2.5 millióra tehető, többségük az Egyesült Államokban és Kanadában él. 

A héten, Budapesten zajló  IX. Diaszpóra Tanács plenáris ülésén Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök helyettes  beszámolt arról, hogy eddig 1.1 millió az új honosított magyar állampolgárok száma, akik megkapták, vagy visszakapták magyar állampolgárságukat.  

Pótápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár tájékoztatott arról, hogy az idén 32 országból közel száz szervezet képviselője volt jelen a Magyar Diaszpóra Tanácson.

ReklámTas J Nadas, Esq

A teljes interjú, amelyet Szabó Éva KCSP-ösztöndíjas szerkesztő-műsorvezető készített, meghallgatható a Bocskai Rádió közösségi oldalán.

Interjú Dr. Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos úrral

Élő telefonos interjú Szilágyi Péter miniszteri biztossal, a Budapesten tartott IX. Diaszpóra Tanácsról és a Magyar Állandó Értekezlet XVIII. plenáris üléséről.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Monday, November 18, 2019

Previous articleMegszavazták Várhelyi Olivér biztosjelöltségét
Next articleMagyarokról, akik az amerikai hadseregben szolgáltak és szolgálnak ma is
Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.