November 11. Veteránok napja apropóján az amerikai hadseregben szolgált magyar katonákról élő telefonos interjút készítettünk Dr. Szentkirályi Endre történésszel. Kutatásairól, a 2014-ben megjelent “Egy amerikai város magyar katonái 1950-2014 között” című kötetéről és legújabb angol nyelvű könyvéről is beszélt a Bocskai Rádiónak.

Interjú Dr. Szentkirályi Endre író, történésszel.

November 11. Veteránok napja apropóján az amerikai hadseregben szolgált magyar katonákról élő telefonos interjút készítettünk Dr. Szentkirályi Endre történésszel. Kutatásairól, a 2014-ben megjelent "Egy amerikai város magyar katonái 1950-2014 között" című kötetéről és legújabb angol nyelvű könyvéről is beszélt a Bocskai Rádiónak.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Monday, November 18, 2019

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.