A Bethánia Baptista Gyülekezet az Anyaország támogatásának köszönhetően modernizálni tudta az imaház alagsorát. Ám Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pénzbeli segítségén túl sokkal többet kapott a közösség: a felújítási munkálatok együttes erővel való elvégzése összefogta a híveket. Mondhatjuk, hogy a legjobbkor, hiszen egy hosszú, elszigeteltségben töltött idő után különösen fontos, hogy egységben maradjanak a vallásukat és magyarságukat igazán fontosnak tartó clevelandi emberek.

 

Nagy munka van a clevelandi magyar Bethánia Baptista Gyülekezet mögött. Deák Zsolt lelkipásztor – bár nem vallja magát tapasztalt pályázatírónak -, sikeres kérelmet nyújtott be az Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. felhívására. Az első, felújításra sarkalló gondolat már akkor felmerült benne, amikor Clevelandbe helyezték szolgálatot teljesíteni. Meglepően tapasztalta, hogy az erdélyihez képest – ahonnan Amerikába került -, ez az imaház alagsora rendkívül elavult. 

Az anyaországi támogatást az anyagok beszerzésére igényelték, a munkát a gyülekezet áldozatkész és lelkes tagjai végezték el, a lelkipásztor urat is beleértve. Az utóbbi hónapokban tehát nem tétlenkedtek, hanem együtt kifestették és korszerűsítették az alagsort. Frissebb, modernebb képet kapott három helyiség is: a vasárnapi iskola terem tv-képernyővel, új bútorokkal és dekorációs elemekkel bővült; az ifjúsági terembe az új berendezésen túl álmennyezetet, más világítást és kihangosító rendszert szereltek; a nagyteremben pedig szintén elhelyeztek egy nagyméretű televízió-képernyőt, led-lámpákat és erősebb hangfalakat.

Fő céljuk, hogy gyülekezetükben a gyermekek barátságos légkörben nőjenek fel. Kiváló összekovácsoló alkalom volt a családok jó kapcsolatának elmélyítéséhez a felújítás, és motiváltak lettek újabb és újabb ötletek kivitelezésére az egyháznál. Prioritásaik között van a nagyterem padlózatának javítása és technikai berendezések vásárlása. 

Példaadó lehet más gyülekezetek számára is a baptista testvéreinknél megvalósult egység a nemes cél érdekében. Ugyanakkor mindez nem jöhetett volna létre a Bethlen Gábor Alap támogatása nélkül, amiért ezúton tolmácsoljuk a Bethánia gyülekezet köszönetét. Az egyháznak nyújtott anyagi segítség hozzátett a diaszpóra Anyaországhoz való kötődéséhez, és a Clevelandben élő magyarok egymáshoz való jó viszonyához.

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

Dorgay Zsófia
Kárpátalján születettem, jelenleg is itt élek. Igyekszem aktív és hasznos tagja lenni a közösségemnek. Hamar felismertem a kisebbségi életben rejlő értékeket és előnyöket. Az írást még gimnáziumban elkezdtem, majd az egyetemi magyar diákszervezet sajtósa voltam. A Bocskai Rádióval egészen friss a kapcsolatom. Boldog vagyok, hogy cikkeimmel segíthetem a munkájukat.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.