Vár a magyar szó, a természet, a tábori élet és szuper foglalkozások régi és új barátokkal. – olvasható a tábort reklámozó plakáton. 2023. július 1-15. között lesz a Nyári Magyar Iskolatábor Fillmore-ban, ez alkalommal is a Csík Sándor Cserkészparkban.

A tradíció még 1967-re nyúlik vissza, idén 55. alkalommal várják szeretettel a 8 és 14 év közötti, magyarul beszélő gyermekeket. A cserkészetben való tagság abszolút nem követelmény, viszont minimális magyar nyelvtudás igen. Lényeges, hogy a résztvevők olyan tudással érkezzenek, hogy a program, napirend megértése ne okozzon náluk fennakadást.

Minden délelőtt 9-től délután 1 óráig lesznek a tanórák, melyek tanterve Magyarország történelmét, földrajzát ismerteti a tanulókkal, és nem utolsó sorban a helyesírás-gyakorlás is fontos szerepet fog kapni. Az iskolaigazgatói posztot ez alkalommal is elvállalta Tóth Katalin. A délutánok a cserkész foglalkozásra hasonlító programokkal zajlanak majd: sport, játék, kirándulás. A keretmese szerint a gyerekek a tábor idejére visszarepülnek a lovagkorba és kéthetes lovagi tornán vesznek részt. A lovagi torna fontos eleme lesz a kincskeresés, amikor a magyar szókincs bővítésén túl egyéb, kézzel fogható kincseket is fel lehet feltárni. A napok hangulatos lezárásáról a tábortűz és a táncház fog gondoskodni. Az Úr napján pedig természetesen a szentmise, istentisztelet sem fog elmaradni.

ReklámTas J Nadas, Esq

A tábordíj teljes ellátást, iskolaszereket, kirándulási díjakat foglal magába, és összesen 700 dollárba kerül egy gyermek számára. Utójelentkezés csak a szabad helyek betöltéséig lehetséges. A táborba jelentkezést elektronikusan várják a szervezők és kérik, hogy mindenki csatolja az összes kért dokumentumot: https://iskolatabor.org/ Csapjanak le az utolsó helyek valamelyikére!

Az iskolatábor számos felfedezésre váró kincset rejt a gyermekeknek. Különleges dolog vidám közösségben magyar kultúráról magyarul tanulni, új népdalokat és néptáncokat elsajátítani. Azok számára, akik korábban is részt vettek, lehetőséget ad a tábor viszont látni a régi barátokat, az első táborozóknak pedig új kalandokat rejt. Nincs annál jobb nyelvtanár egy diaszpórában élő fiatal számára, mint egy olyan barát, akivel magyarul oszthatja meg örömét és bánatát. Mint minden közösségi program, ez a nyári tábor is fejleszti a gyerekekben alkalmazkodó készséget és együttműködésre késztet. A korábbi évtizedek visszajelzései azt igazolják, hogy a Nyári Magyar Iskolatáborban a magyar észrevétlenül válik természetessé a résztvevő iskolások számára.

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.