Kocsis Zsófia, KCSP ösztöndíjas

2017. szeptember 17-i adásunkban – telefonon keresztül – adásunkban köszönthettük Kocsis Zsófiát, Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjast, aki jelenleg Texasban végzi kiküldetését.

Zsófi hamarabb kezdte meg munkáját Észak-Amerikában, júniusban érkezett Debrecenből. Anglisztika, Amerikanisztika szakon fejezte be tanulmányait ez után döntött a programba való jelentkezéséről. Első nekifutásra ugyan tartaléklistára került, de idén sikerült elnyernie a lehetőséget, hogy részt vegyen a programban.
Fogadó szervezete Texasban a Metroplex Magyar Cultural Circle, fő feladata a néptánc oktatás illetve a magyar nyelv tanítása volt. Itt Dallasban ez a nyári program, ezért kérte a közösség, hogy Zsófi az őszi kiküldetésnél hamarabb, nyár elején érkezzen, és ebben segédkezzen. Dallas környékén ez az egy magyar egyesület van és kis körülbelül 200-300 fős közösség él szétszórtan a területen. Szeptember végén Zsófi átköltözik Garfield, New Jersey államba. Az ottani fogadó szervezete a Külföldi Magyar Cserkésszövetség és az Amerikai Magyar Iskolák Találkozója, az AMIT. Cserkészek munkáját fogja majd segíteni és Garfieldban is fog magyar nyelvet tanítani.

Zsófi kihangsúlyozta, hogy már most gazdagodott a program által, megismerhette Texas államot és remek emberekkel találkozott, akik hatással voltak személyére.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.