Szereti a finom borokat? Szívesen tölti a péntek estéd finom borral, jó ételekkel, zenével és baráti társasággal? Vallja, hogy jobb adni, mint kapni? Szeret nemes célokat támogatni? Ha a fenti kérdésekre igennel felelt, jó helyen jár! Dr. Mészáros Andrea járt a Bocskai Rádió stúdiójában, hogy meghozza a clevelandi közösség kedvét az ínycsiklandó vacsorához és a zamatos italokhoz!

YouTube player

Október 13-án, pénteken kerül megrendezésre a Clevelandi Magyar Múzeum fenntartását segítő, 27. Jótékonysági Borvacsora a szokásos helyszínen, a Woodside Rendezvényközpontban. Az éves borvacsora finom ételekkel, a Harmónia zenekar magyar muzsikájával és a szervezők meleg vendégszeretetével várja vendégeit. A vendégfogadás 18:30-kor kezdődik.

A borok castingja még a nyáron megtörtént, ebben az évben is öt kiváló minőségű – négy fehér és egy vörös – nedű kerül majd az asztalra, mindegyik Magyarország kiválóbbnál kiválóbb pincészeteiből.

Íme, lerántjuk a leplet a borleírásokról és a menüről:

ReklámTas J Nadas, Esq
  • Előételek: Szászi Pincészet; Badacsonyi Olaszrizling, 2021; Badacsony régió, Magyarország. Fehér: több szőlőültetvényről, zöldalma, körte illata; finom sav, krémes állag, gyümölcsös ízek.
  • Saláta: Gizella Pincészet; Barát Hárslevelű, 2019; Tarcal, Tokaj Régió, Magyarország. Fehér: 100% Hárslevelű 2 datolyán szedve, ropogós és gazdag, lédús sav, virágos aromák, lágyabb.
  • Lazac: Erzsébet Pincészet; Zafír Furmint/Hárslevelű, 2019; Tokajvidék, Magyarország. Fehér: furmint 90% -Hárslevelű 10%, testes, gyümölcsös, sós ásványosság.
  • Sertéshús: Gere Pincészet; Villányi Franc, 2018; Villány (Ördögárok Szőlőbirtok), Magyarország. Vörös: ibolya aromák, gazdag, testes, szeder virágos ízek. Desszert: Erzsébet Pincészet; Tokaj Édes Szamordni, 2017; Mád, Tokaj, Magyarország. Arany szín: 100% furmint, sárgabarack aromák, testes kerek édesség lédús savval egyensúlyozva.
  • Csomagolásban: Szt. Andrea Pincészet; Hangács Egri Bikavér Grand Superior, 2018; Egri régió, Magyarország. Vörös: korhű házasítás 5 szőlőből, szilva aromájú, koncentrált, gazdag, Pazar.

A felsorolt borok egyediek és a helyszínen már nem lesz lehetőség a megvásárlásukra. A múzeum weboldalán van lehetőség online jegyet rendelni a vacsorára (határidő: október 4., szerda) vagy támogatást küldeni. Ne feledje: ha ráérése vagy lakóhelye Clevelandtól való távolsága nem engedi, hogy részt vegyen az alkalmon, akkor jelezze időben és a szervezők eljuttatják a 6 fantasztikus bort az otthonába.

További információkért, foglalásokért, adományküldésért látogasson el a múzeum honlapjára: clevelandhungarianmuseum.org 

A Clevelandi Magyar Történelmi Társulat előre is köszöni mindazoknak, akik úgy döntenek, hogy megjelennek az adománygyűjtő rendezvényen és lehetőségeikhez mérten hozzájárulnak a társaság küldetéséhez és működéséhez!

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.