Magyarországi hivatalos látogatásra utazott Michael Tibollo Ontárió tartomány mentális egészségért és szenvedélybetegségekért felelős helyettes minisztere Balla Sándorral, a Magyar-Kanadai Kereskedelmi Kamara elnökével. A látogatás elsődleges célja volt a két nemzet közötti kapcsolat erősítése, a nemzetközi kapcsolatok lehetőségeinek további bővítése. A látogatás központi eseménye az V. Budapesti Demográfiai Csúcs volt.

YouTube player

Budapesti Demográfiai Csúcs a demográfiai kérdések legjelentősebb nemzetközi stratégiai fóruma 2015 óta. Idén négy kontinensről mintegy 60 állam- és kormányfő, egyházi vezető, véleményvezér, médiaszemélyiség, gondolkodó, civil szervezeti vezető osztotta meg gondolatait arról, miként teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok, a következő generációk számára.

Novák Katalin köztársasági elnök meghívására az eseményen Ontário tartomány képviseletében vett részt előadóként Michael Tibollo, aki kutatóként jártas a mentális egészség és a szenvedélybetegségek kezelésében. A szervezők idén A család a biztonság záloga alcímet választották az esemény mottójának. A korábbi események hagyományához hűen a négy magyar történelmi egyház, a katolikus, az evangélikus, a református és a zsidó egyház vezetőjének áldásával kezdődött a konferencia, majd a szintén kanadai Jordan B. Peterson klinikai szakpszichológus előadása következett. Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mellett számos rangos személyiség, köztük Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, Rumen Radev bolgár elnök és Philip Isdor Mpango, a Tanzániai Egyesült Köztársaság alelnöke is felszólalt.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

A pénteki napon Michael Tibollo részt vett a Család: Ideológiai viták reflektorfényében című szakmai panelbeszélgetésen. Ezen beszélgetés során Tibollo úr számos beszélgetőpartnerrel osztotta meg gondolatait, akik között ott voltak Joanna Williams, a brit CIEO alapító igazgatója, Andreas Kinneging, a Leideni Egyetem jogfilozófia professzora, Sharon Slater, a Family Watch International (USA) elnöke, Patrick Deneen, a Notre Dame Egyetem (USA) politikatudományi professzora, valamint Paul Coleman, az ADF International (Ausztria) ügyvezető igazgatója. A beszélgetés középpontjában az állt, hogy milyen ideológiai viták keresztezik napjainkban a hagyományos család intézményét, és hogy ezeknek a vitáknak milyen hatása van a világpolitikára és a globális stabilitásra.

Az V. Budapesti Demográfiai Csúcs zárásaként az Amerikából érkező világhírű Nick Vujicic prédikátor inspiráló motivációs előadását hallgathatták meg a résztvevők. Az esemény mottójára utalva nyomatékosította, hogy a család a biztonság záloga. Igazságosság, becsületesség, együttérzés és béke: ez az a négy alapelv, amelyre fel kell építenünk az életünket – hívta fel a figyelmet, és azt kérte: mindenki kezdje azzal, hogy saját otthonát építi ezekre az értékekre.

Tibollo úr rendkívül jó kapcsolatot ápol a kanadai magyar közösséggel, részt vesz a magyar közösségi életben. Kezdeményezésére szavazta meg és nyilvánította a kanadai parlament 2022 tavaszán október hónapot a Magyar Örökség Hónapjává Ontario tartományban. A törvény elfogadása példaértékű gesztus a magyar közösség irányába, rendkívül megtisztelő tagjai számára. A Magyar Örökség Hónapját azért hozták létre, hogy megünnepeljék a magyarság Ontarión belüli történelmét, létezését, integrációját és a többségi közösséghez való hozzájárulását. A magyar kultúra egy hónapig tartó ünnepe a hidak építéséről, a kapcsolatokról és a barátságok kötéséről szól. Ebből az alkalomból idén is többhetes ünnepségsorozat várható, amely a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségének és a Torontói Főkonzulátus közös munkájának gyümölcse. Történelmi és kulturális előadásokon, zenei és táncos produkciókon, gasztronómiai ízelítőkön keresztül kívánja prezentálni a kanadai magyarság saját nemzeti örökségét a kanadaiakkal.

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.