Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
ferencpapa2Washington, 2014. július 25., péntek (MTI) – Ferenc pápa elfogadta Charles J. Chaput philadelphiai érsek meghívását és ellátogat a Családok Világtalálkozójára, amelyet 2015. szeptember 22. és 27. között rendeznek majd meg a pennsylvaniai nagyvárosban – közölte pénteken a Katolikus Hírszolgálatra (CNS) hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió.

Jorge Mario Bergoglio pápai minőségében először keresi majd fel az Egyesült Államokat.
A CNS, az amerikai katolikus püspöki konferencia hivatalos hírügynöksége szerint Chaput az észak-dakotai Fargóban csütörtökön jelentette be a várható pápalátogatást, egy konferencia nyitó miséjén elmondott homíliájában.
A CNS idézte Federico Lombardit, a Szentszék szóvivőjét, akinek tájékoztatása szerint Ferenc pápa meghívást kapott New Yorkba, az ENSZ-be és Washingtonba is.
A National Catholic Reporter január végén jelentette: a katolikus egyházfő kifejezte szándékát, hogy felkeresse a philadelphiai világtalálkozót. Ferenc pápa felszólalhat az ENSZ-közgyűlés jövő őszi ülésszakának általános vitájában is.
2012-ben a jelenlegi pápa elődje, XVI. Benedek nyilvánította ki szándékát a nagyszabású philadelphiai egyházi rendezvény felkeresésére.
Ferenc pápa március 27-én vatikáni audiencián fogadta Barack Obama amerikai elnököt. Ez volt kettejük első találkozója.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.