Vannak olyan napok, amikor valahogy semmi nem akar össze jönni. Elveszítjük a kulcsunkat, kitörik a cipőnk sarka vagy nyakon öntjük magunkat egy csésze kávéval. Az ilyen napokon az ember legszívesebben a fejére húzná a takarót és ki sem kelne az ágyból másnap reggelig. Ha ezt nem is mindig engedhetjük meg magunknak, íme néhány pozitív idézet, melyekkel visszahozhatjuk az életkedvünket!

Egy összenevetés

“Fogjunk ki ezen a komisz életen, azt mondom, hiszen rajtunk múlik minden… Ha mi összenevetünk, baj nem lehet itt.”

Müller Péter

Vidámnak lenni

“Vidámnak lenni nem egyenlő azzal, hogy minden tökéletes. Csupán azt jelenti, hogy eldöntötted, hogy figyelmen kívül hagyod a hiányosságokat.”

Gerard Arthur Way

A vidámság ereje

“A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.”

Pozitív szemlélet

“Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.”

Gary Chapman

Felhők fölött az ég

“A sztyeppéken mindig kéknek nevezik az eget, akkor is, ha éppen szürke – mert tudják, hogy a felhők fölött olyankor is kék.”

Paulo Coelho

Nevess az életen

“Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.”

Az élet egy játszma

“Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.”

Jean Webster

A csillagok és a sötétség

“Ha nem lenne sötét, sose látnánk a csillagokat.”

Stephenie Meyer

A virág és a talaj

“Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.”

Wass Albert

Elérni a lehetetlent

“A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.”

Forrás: femcafe.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.