Július 20-án, vasárnap délelőtt 11 óra körül már elkezdtek gyűlni a vendégek a Hirami Magyar Klub piknik helyszínén, ahová nagy érdeklődéssel várták a régi autókat bemutató autótulajdonosokat. Előző nap végig esett az eső, de szerencsére aznap gyönyörű, szép időben élvezhettük a sok finomságot. Volt ott minden a szervezők ígéreteihez híven, töltött káposzta, laci pecsenye, kolbász, káposztástészta, lángos és Mezősi Lajos által frissen sütött, nagyon finom kürtőskalács is.
Tizenöt régi autó tulajdonos autói között lehetett sétálni és a nézelődő bele is ülhetett, majd tetszés szerint lehetett szavazni is a járművekre, amelynek felállása egy általunk elképzelt kategóriai sorrendben lett meghatározva. A szavazatok összesítése után kialakult az első három helyezett, akiknek kis figyelmességekkel köszönték meg azt, hogy bemutatták kedvenceiket és azt is megígértették velük, hogy lehetőségeikhez mérten jövőre is visszajöjjenek.

a nyertes autótulajdonosok
a nyertes autótulajdonosok

A szervezők szerint körülbelül ötszázan voltunk, ennek ők nagyon örültek és alig maradt eladatlan étel, ami arra enged következtetni, hogy finom, ízletes volt az elkészített menü .
A szervezők egy másik nagy pozitívuma, az a gyermekfoglalkoztatás bevezetése volt. Sok szülő nagyon pozitívan nyilatkozott erről a kezdeményezésről, ahol a kicsik és nagyok megismerik egymást, együtt játszanak, együtt festegetnek, együtt rohangálnak és együtt hallgatják a mesét is. A múlt hónapi gyermekfoglalkoztatás után régi barátként üdvözölték egymást néhányan és ami talán a legfontosabb, hogy magyarul szóltak egymáshoz.
A zene is nagyon jó volt, bizony sokan megtáncoltatták a lábukat és a párjukat is. Készült sok jó fotó, melyeket a facebookos oldalunkon megtekinthetik.
Még az idén lesz ugyanazon a helyszínen két magyar piknik, szívesen látnak mindenkit aki kikapcsolódásra vágyik.

Csibi Lóránd

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.