Vajon milyen felelősséggel jár egy több mint száz éves szervezet vezetése? Kihívásként vagy lehetőségként néz az elnöki pozícióra egy olyan fiatal, akinek egyformán otthonos közege a diaszpóra és az anyaország? Mózsi Gábor rövid bemutatkozása a Bocskai Rádióban.

YouTube player

A chicagói fiatalember nem ismeretlen a clevelandi közönség számára. Ő volt az, aki lencsevégre kapta a regösök legutóbbi nagyszereplésének legszebb pillanatait. A fotós végzettségű talpraesett fiú Budapesten nőtt fel, nyolc évvel ezelőtt költözött az Egyesült Államokba. Mózsi Gábor a tisztújító közgyűlésen bizalmat kapott a magyar klub vezetésétől, hogy megmutassa, hogyan ültethető át a diaszpóra jövőjének életébe a Magyarországon szerzett értékrend és tapasztalat. A klub tagságában vannak újak és régi motorosok, széles a merítés az életkor és a foglalkozás tekintetében is. Az új elnök jelmondata is lehetne: A sokszínűség csak hozzánk tesz!

A Chicagói Magyar Klub vezetősége évente négy nagy hivatalos rendezvénnyel rukkol elő. Az év nyitánya a februári gálabál, melynek a tavalyi évben ünnepelték a centenáriumát.

Gábor egyik célkitűzése, hogy legnagyobb rendezvényeikről – a magyarul nehezebben vagy egyáltalán nem beszélő – fiatal korosztály se érezze magát kizárva, ezért angol-magyar vendéglátást tervez. Így tenné befogadóbbá és nyitottabbá a klubot. Április az éves közgyűlésük ideje, a mandátumok megújításának, a tisztújításnak és az előző időszak kiértékelésének alkalma szokott lenni.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

Arra építünk, ami meglévő és már működött. A tanulságokat levonva, kicsit modernebben, a lehető legtökéletesebben. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a vendégeink milyen visszajelzést adnak és mik az igényeik. Gábor nagy ambíciókkal és álmokkal felvértezve vette át a stafétát. Akkor lenne a legelégedettebb, ha el tudná legalább indítani azt a projektet, hogy a chicagói magyarságnak legyen egy kulturális és közösségi térként funkcionáló klubháza. Vallja, a teljes összefogás a fontos, diaszpórában pedig egyenesen a megmaradás elengedhetetlen feltétele. A chicagói magyar egyesületek és egyházközségek körében nem újkeletű dolog az egység, a magyar klub augusztusi piknikjén például kulcs szerepet vállalt a Norridge-i Magyar Református Egyház gyülekezete. Az egész piknikről elmondható, hogy csapatmunka volt, a klub első embere különösen hálás a PR és marketing stratégiáért Sándor Kinga elnökségi tagnak, aki jó hírét vitte az eseménynek az online térben. Az év végéhez közeledve pedig a Mikulás ebéddel egybekötött kirakodó vásárba fekteti majd energiáját a Chicagói Magyar Klub szervezői gárdája. 

Mivel minden magyar társaságnak megvan a kialakult programsorozat-rendszere, ezért nincs nagy verseny közöttük. Mindannyian ugyanazért dolgozunk: a chicagói magyarság fennmaradásáért – zárta szavait az újonnan kinevezett elnök.

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.