Nádas Gabriella, vagy ahogy mindenki ismeri Kuni, az 59 éve elkezdett clevelandi Magyar Társaság eseményeinek szervezésébe több mint harminc éve került bele. A képlet egyszerű: férjhez ment az alapító fiához. Dr. Nádas János, jelenlegi elnök a férje. Milyen egy családanya, ma már nagymama élete? Hogy fér bele egy ilyen nagy kaliberű rendezvény szervezése az életébe, erről ő maga mesélt nekünk.

Interjú Nádas Gabriellával a közelgő Magyar kongresszusról

Nádas Gabriella, vagy ahogy mindenki ismeri Kuni, az 59 éve elkezdett clevelandi Magyar Társaság eseményeinek szervezésébe több mint harminc éve került bele. A képlet egyszerű: férjhez ment az alapító fiához.Dr. Nádas János, jelenlegi elnök a férje. Milyen egy családanya, ma már nagymama élete? Hogy fér bele egy ilyen nagy kaliberű rendezvény szervezése az életébe, erről ő maga mesélt nekünk.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Monday, November 18, 2019

Dr. Pereszlényi Pintér Márta és Dömötörffy Zsolt a clevelandi Magyar Társaság ügyvezető bizottságának képviselői, a közelgő magyar kongresszus tematikájáról, meghívott vendégeiről, előadásairól beszéltek.

További információk, illetve a rendezvény részletes programját megtekinthetik a hungarianassociation.com honlapon vagy a Magyar Társaság Facebook oldalán.

Az 59. Magyar Kongresszus beharangozója

Dr. Pereszlényi Pintér Mártha és Dömötörffy Zsolt a clevelandi Magyar Társaság ügyvezető bizottságának képviselői a közelgő magyar kongresszus tematikájáról, meghívott előadóiról, az 59-ik magyar bálról beszéltek.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Monday, November 18, 2019

Download (PDF, 432KB)

Download (PDF, 1.59MB)

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.