Egy holisztikus módszer, mely mindössze másfél évtizede született, de máris meghódította a világ nagy részét. Gyors népszerűségének, látványos sikerének köszönhetően már több millió ember próbálta ki.

Az EFT az akupunktúra tű nélküli változata

A technika azon a tapasztalaton alapul, hogy az emberi szervezet finomenergiái, az érzelmeink és az egészségünk (testi, lelki egyaránt) kapcsolatban vannak egymással. Az EFT sikeresnek bizonyult több ezer esetben, melyben lelki, egészségügyi vagy teljesítménybeli problémák kerültek megoldásra.

Mi a lényege ennek a technikának?

ReklámTas J Nadas, Esq

A kínai orvoslás már ötezer évvel ezelőtt ismerte az Érzelmi Felszabadítás Technikáját – EFT. Lényege, hogy az emberi test 14 meridián pontját kell ujjheggyel kopogtatni. Ezeknek a pontoknak a stimulálásával érjük el, hogy a szervezetben elakadt energiaáramlás szabadon megindulhasson, és miközben pozitív megerősítő szavakat is mondunk, az érzelmi gátak eltűnnek, az energia felszabadul.

Az EFT a boldogság és az egészség forrása

Tekinthetünk az EFT-re úgy is, mint a boldogsághoz és az egészséghez hiányzó láncszemre az életünkben.

Az EFT gyakorlása során ujjhegyünkkel meridiánpontokat kopogtatunk.

Egyetlen hátránya, hogy eleinte furcsán néz ki a gyakorlása, viszont a módszer működik! Még hinni sem kell benne.

Ahhoz, hogy az EFT igazán sikeres lehessen, a meridián pontok kopogtatása mellett szükséges a problémára való ráhangolódás is, mely akkor a leghatékonyabb, ha az adott esemény(ek)hez fűződő érzéseinket öntjük szavakba.

A módszer képes pozitívan megváltoztatni gyermekünk és környezetünk életét. Ez a valódi szabadság, amelyben mindenki növekedni és fejlődni tud, – függetlenül attól, hogy eddig milyen problémákkal kellett szembenézniük.

A „beszélgetős terápia” évekig tartó folyamata helyett az EFT rövidebb idő alatt is tiszta és alapos munkát végez. A megoldás ideje természetesen függ a probléma összetettségétől.

A módszernek köszönhetően a problémák szinte minden esetben javulni fognak. A teljesen megszüntetett problémák aránya pedig eléri a 70-80%-ot.

Mi minden kezelhető ezzel a módszerrel?

Tulajdonképpen minden, mivel valamennyi egészségügyi probléma érzelmi eredetű az allergiától a félelmen, pánikon keresztül a különféle fájdalmakig, depresszióig, függőségekig, alvászavarig, emésztési bajokig és stresszes állapotokig.

A már említett meridiánok – energiavezetékek – látják el a testet, a szerveket, a sejteket a működésükhöz szükséges energiával. Ha az energia útja valahol elakad vagy megszakad, akkor következik be a szervezet működési zavara, vagyis a betegség.

A kopogtatásnak fontos szerepe van, fizikai folyamatot indít meg, miközben a meridiánok végét stimulálja, ezáltal oldja az energia blokkokat, és gyakran percek alatt sikerül megszüntetni olyan problémákat, amelyek más módszerrel hónapokig, esetleg évekig is eltartanak.

Az EFT előnyére írható, hogy rendkívül könnyen elsajátítható, laikusok számára is, néhány óra alatt megtanulhatja bárki olyan fokon, hogy önmagát és környezetét kezelni tudja. Ártani nem lehet vele, gyógyszer, műszer, segédeszköz nélkül, fájdalommentesen alkalmazható módszer, amellyel látványos, gyors és hatékony eredmény érhető el.

Természetesen van “mesterfokú” képzés is ebben a témakörben. Egyre több orvos, pszichológus, pedagógus, masszőr érdeklődik iránta, akik eredményesen építik be saját praxisukba a módszert.

Nem új csodaszerről van szó, hanem egy lehetőségről, amelyet bárki kipróbálhat, akár gyerekkorú is, és ha a kopogtatásos módszer beválik, érdemes gyakorolni, mint az öngyógyítás modern technikáját.

A hagyományos Kínai orvoslás a megelőzésre, a testmozgás fontosságára és környezetünk megfelelő fertőtlenítésére helyezi a hangsúlyt járványos időszakban.

A megfázás és influenza megelőzése a hagyományos kínai orvoslás módszereivel

A hagyományos kínai orvoslás a megfázás és az influenza elleni védekezésben a leghatékonyabb és legegészségesebb módszert: a természetes gyógynövényeket ajánlja.

Az immunrendszer megerősítését segítő táplálkozás mellett fontosnak tekinti a helyes életkörülmények biztosítását, így a nem túlfűtött, de páradús lakókörnyezetet, s annak rendszeres fertőtlenítését, – akik naponta csupán 4 órát alszanak, azok szervezetének ellenálló képessége és antitest mennyisége a fele, mint azoknak, akik 7,5-8,5 órát alszanak!

A pozitív gondolkodás, a meditáció és relaxáció azon módszerek közé tartoznak, amelyek segítenek abban, hogy agysejtjeink frissek, fiatalosak és terhelhetők maradjanak.

Nem kell hinnünk benne ahhoz, hogy működjön, mivel a kimondott szónak és a gondolatoknak olyan ereje van, amely hitünktől függetlenül is működik. Természetesen a siker gyorsabb és nagyobb mértékű, ha akaratunk hittel párosul.

Az önszuggessztió: azok a betegek, akik minden reggel, ébredés után, és este elalvás előtt elmondják az előírt gyógyító mondatot, könnyebben és gyorsabban meggyógyulnak, mint akik elutasítják e gyógymódot.

„Napról napra, minden tekintetben egyre jobban és jobban érzem magam” – szól a gyógyító önhipnózis, és működik. Próbáld ki Te is!

A gondolat gyógyító ereje

A kimondott szavakat a gondolatok rezgései idézik elő. A gondolatok a szellem rezgései!

Az ember szavai, gondolatai élettelenek, ha azokat nem hatja át szellemi erő!

Hittel és meggyőződéssel telített gondolatok a nehézség szikláit összezúzzák és megteremtik a kívánt változást! Őszinte gondolat, megértéssel és akarattal ismételve mozgásba hozza a mindenütt-jelenvaló kozmikus erőt, hogy segítséget nyújtson nehézségeimben!

A mindenütt-jelenvaló isteni erőhöz bizalommal kell fordulnom, kiűzve minden kétkedést, egyébként akaratom nyila eltér céljától!

Különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a “minden tekintetben” kifejezésre, mely minden egyénnek a számára megfelelő jót vonza be, azaz vidámságot, jólétet, egészséget, boldogságot, szerelmet, békét. Az öngyógyítás híre messzire száll.

Az elmélet széles körben elterjed a világon, a pozitív gondolkodást és a különféle vizualizációs technikákat ma már iskolákban tanítják.

„Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít nekem, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs)

A hibák visszajelzések a teljesítményünkről. A győztesek sokkal több hibát követnek el, mint a vesztesek. Ezért tartoznak ők a győztesekhez. Több visszajelzést kapnak, mivel többször próbálkoznak. Az egyik legnagyobb baj a vesztesekkel az, hogy hibáikat túl komolyan veszik, és nem veszik észre a bennük rejlő lehetőségeket.

Pozitív gondolkodás

Felismerni, hogy minden jól van, ahogy van, mert minden engem szolgál és nekem nyújt segítséget. Figyelmesen és kitartóan végigmenni az életúton. Teljes bizalommal, jó humorral, oldottan tenni, amit tenni kell. Hálatelt szívvel felismerni a látszat mögötti valóságot, és biztonságban élni a lét teljességében.

„Az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha ez ember semmiképp sem adja fel.” (Napoleon Hill)

„Rendkívül érdekes módon sok ember elfogadja, hogy az egész világegyetemet törvények irányítják, de amikor a saját életükről, sikereikről és bukásaikról van szó, akkor sorsról, szerencséről, “szerencsés véletlenekről” beszélnek. Pedig te is a világegyetem része vagy, és a te életed is teljesen azoknak a törvényeknek engedelmeskedik, amelyeknek a Hold, a csillagok és a kertedben növő gaz. És te vagy annak az oka, ami az életedben történik. Te okozod a gondolataiddal.” (Andrew Matthews – Élj Vidáman)

Pozitív érzés

Nyíltan és őszintén olyannak elfogadni az embereket, amilyennek megismertük őket. Bizalommal viseltetni érzéseink iránt, és ismerni értékeinket, a teljességben élni. Az életet csak szemlélni, de nem ítélni, nagy szeretettel hagyni, hogy az történjen, aminek meg kell történnie.

Pozitív akarat

Akarnunk kell tanulni és megérteni, megbocsátani és helyesen cselekedni. Azt kell akarnunk, amit tennünk kell! Meg kell hallanunk, mit akar az élet, és saját akaratunkat el kell engedni, és hagyni, hogy az Ő akarata beteljesüljön!

Pozitív beszéd

Meg kell tanulnunk, hogyan fejezzük ki magunkat világosan, és véget kell vetnünk a szavak inflálódásának. Meg kell tanulni, hogy kéretlenül senkinek ne adjunk tanácsot, és hallgatni is meg kell tanulni. Szavaink és cselekedeteink legyenek őszinték, bátorítsunk és vigasztaljunk, mondjunk köszönetet és áldást.

Pozitív cselekvés

Megfontoltan, jó érzékkel és körültekintően cselekedjünk. Legyünk szeretetteljesek, konstruktívak és segítőkészek. Legyünk tekintettel másokra, legyünk megbízhatóak és állhatatosak, függetlenül mások elvárásától. Legyünk felelősségteljesek és öntudatosak mindenben, amit teszünk. Tanuljunk meg adni és kapni, és a „belső vezetőre” hallgatva a megfelelő pillanatban azt tenni, amit kell. Tudatosan és mértékkel a legmegfelelőbbet fogyasztani. Örömmel és szabadon elfogadni és méltányolni mások szabadságát.

Pozitív tudat

Az igazság és a valóság felismerésével éljünk önzetlen, harmonikus életet. Rendszeresen vonuljunk vissza magányunkba, és szakítsunk időt az imára és a meditációra. Egész létünket irányítsuk a Legmagasabb felé. Ismerjük fel a pillanatnyi helyzetet, és éljünk értelmes életet.

Pozitív élet

A szellemi törvények figyelembevételével gondtalanul és higgadtan éljük az életünket, azzal a felismeréssel, hogy minden mind-egy. Ápoljuk harmonikus kapcsolatainkat, és örüljünk a legkisebb dolognak is. Örüljünk, hogy élünk, de legyünk készen bármely pillanatban a távozásra. Ameddig itt tartózkodunk, addig éljünk tisztességes, mintaszerű, egészséges életet.

Forrás: egeszsegter.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.