A legjobb hírekkel szolgálhatunk a csokoládé szerelmeseinek.

zsiregetes-csokoladeNem kell bűntudatot érezni ezentúl a csokoládé fogyasztása után, ugyanis segíthet a zsírégetésben. Annak ellenére, hogy a csokoládé több kalóriát tartalmaz mint sok más élelmiszer, akik rendszeresen esznek csokoládét, azoknak kevesebb a testzsírjuk mint azoknak, akik nem fogyasztanak csokit.

“Mik a legjobb zsírégető élelmiszerek?” cikkünkben már szerepel a csoki, mint a fyogyás segítő csemege, most új kutatási eredmények támasztják alá a csoki fogyasztás előnyös oldalát. A kutatók gyanítják, hogy a csokoládéval nyert kalória különbözik a többi étel fogyasztásánál nyert kalóriától. A csokoládétól az anyagcsere keményebben dolgozik, és így ellensúlyozza azt a zsírmennyiséget, amelyet a fogyasztásából elraktároznánk. Ennek eredményeképpen a csokoládét egyes összetevői jó anyagcsere gyorsítóvá, illetve fogyókúrás étellé teszik, mondja egy amerikai tanulmány. (A tanulmány nem határozta meg, milyen típusú csoki volt a legjobb.)

De úgy tűnik, hogy mindezt alátámasztja a vékony testalkatú hollywoodi sztár Katharine Hepburn, amikor azt mondta: “Amit látsz, az egy életen keresztüli csokoládé evés eredménye.”

Tanulmány vezetője Dr. Beatrice Golomb, a San Diego University of California kutatója  azt mondta: “A kutatási eredmények arra utalnak, hogy a kalóriának nemcsak a száma, hanem annak összetétele is befolyásolja a testsúly kialakulását. A tanulmány nem vizsgálja, milyen típusú csokoládét ettek a résztvevők, vagy mennyit. Ennek eredményeként, semmilyen kapcsolat sem volt megfigyelhető az elfogyasztott csokoládé mennyisége és a magasabb vagy alacsonyabb BMI között. A kutatók figyelmeztetnek a tanulmány megállapításai nem minden csokoládét tartalmazó termékre vonatkoznak, és nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy néhány ember képes hízni gyakori csokoládé fogyasztástól.

De az eredmények, amiket az “Archives of Internal Medicine” folyóiratban tettek közzé, alátámasztják a korábbi, patkányokon végzett kutatásokat, amelyek a csokoládéban található  bizonyos vegyi anyagok olyan előnyeit mutatják, mint például az anyagcsere felgyorsítása. A kakaó egyik kémiai összetevője az Epikatekin növeli a mitokondriumok számát, amelyek a sejtek energia fogyasztó “energia házai”.

Más tanulmányok azt találták, hogy a csokoládé fogyasztásának további előnyei is lehetnek, például csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és a stroke-ot, a magas vérnyomást vagy a cukorbetegség kockázatát.

Forrás: Egészséges étrend

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.