Honnan érkeztél, mit tanulsz vagy tanultál ? Röviden beszélj magadról hogy a hallgatók is megismerjenek.

552991_10151558708526629_1026018399_n

Gergely Imelda vagyok, vajdasági származású a Temerin városkából jövő magyar lány. A középiskolai tanulmányaimat Magyarországon kezdtem egy speciális német szakos gimnáziumban, Szegeden a Deák Ferencben. A nyelvi készségeim tovább fejlesztése mellett már akkor nagyon érdekelt a média világa, ezért emelt szinten hallgattam le a médiás és magyar nyelv és irodalom óráimat. Majd az egyetemet is Szegeden folytattam, mint régész hallgató és sikeresen le is diplomáztam. Ahol tehetem, igyekszem a kulturális örökséget is megóvni, így odahaza is kezdeményezője voltam a temerini múzeum helyreállításában, miután a szerb irányítás alatt kénytelen volt több évre bezárni ajtaját. De, mint restaurátorként is tevékenykedtem a Budapesti Várkert Bazár idén áprilisi megnyitásához szükséges felújításokban, ezért az épületek külső falán lévő kerámiákat kellett ismét régi, szép állapotukba visszahoznom. Ezek mellett számos ásatásokon vettem részt Magyarországon és Olaszországban.

A régmúlthoz való elkötelezettségem mellett végig kitartottam a média tudományának bővebb ismeretszerzési lehetősége mellett is, ezért, mint média technológus hallgatóként is folytattam a tanulmányaimat Szegeden. Különös képpen a rádiózás vonzott mindig, sőt leginkább a gyerekek felé intézett adások, így mikor adódott lehetőségem odahaza, vajdaságban dolgoznom rádióban, akkor az ifjúsági és gyermek műsorokért voltam felelős.

ReklámTas J Nadas, Esq

Mi késztetett arra, hogy gyere ide Clevelandbe a Bocskai Rádióhoz gyakornoknak? Mit hallottál rólunk?

Miután a hallgatóktól kapott pozitív visszajelzésekből megerősödött bennem a tudat, hogy jó az amit csinálok, és szeretem is végezni, úgy gondoltam, hogy fejlesztenem kellene magamat a rádiózáson belül. Ezért kapva kaptam az alkalmon mikor láttam, hogy nyílt egy ösztöndíj lehetőség a Campuson belül a clevelandi Bocskai Rádió irányába. Mérhetettlen boldogsággal töltött el, amikor megkaptam az értesítést, hogy sikeres volt a pályázatom, ugyanis nagyon kiszerettem volna már régóta jutni Amerikába. A Bocskai Rádióról olvasottak még inkább fellelkesített, hogy az a céljuk, hogy az amerikai magyarokat összefogja a műsoraikkal és híreket adjon minden külhoni és anyaországi magyarról. Én is kisebbségiként élek Szerbiában, és törekszem a magyarság tudatot megerősíteni a környezetemben élőknél, ezért is cserkészkedem és különböző rendezvények szervezésében is részt veszek. Onnantól határoztam el magam a magyarság fentartásának erősítése mellett, amikor általános iskolásként egy regionális szavaló versenyből majdnem kifelejtettek, mert úgy hallották, hogy lebetegedtem és nem léphetek fel, így a nagy zürzavar után legyűrtem az idegességemet és kiálltam több száz ember elé elszavalni a Himnuszt. A végeredmények kihírdetésekor közölték, hogy az utolsókból lehetnek az elsők, majd kimondták hangosan a nevem és megdicsértek, hogy ilyen szavalat kell az itthoni magyaroknak, mert példa értékű volt, hiszen az előadásomkor én nem csak beszéltem, hanem Istenhez is imádkoztam, hogy áldja meg a magyart.

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.