Hargitai IstvánA forradalom leverése után érkeztem az Egyesült Államokba 1957 januárjában, 12 éves koromban. Iskoláimat Clevelandban folytattam egészen a diplomáig, amit a Cleveland State University-n szereztem meg.

Magyar vonalon is folytattam a tanulást a Szabadkai házaspár féle magyar iskolában és a cserkész éveimet is 1957-ben kezdtem el. Már a gimnáziumi éveimben tagja lettem a Magyar Felszabadító Bizottság ifjúsági csoportjának, ami több alkalommal színdarabokat rendezett a clevelandi magyar közösség részére. Egyéb magyar rendezvényeken is részt vettem ifjú éveimben, legtöbbször versmondással vagy konferálással.

Diploma után hamarosan megnősültem és miután fiaink elérték azt a kort, hogy megkezdjék a magyar iskolát és a cserkészetet, nejemmel, Mónikával együtt aktív szerepet vállaltunk. Ő a magyar iskolában tanított, míg én a nyugat oldali fiú cserkészcsapatnál a fenntartó testület elnökeként működtem jó pár esztendeig.

A Magyar Baráti Közösségnek hosszú évekig voltam a pénztárosa és aktívan részt vettem az évi Itt-Ott találkozó megrendezésében az ohiói Lake Hope Parkban úgy mint az MBK helyi csoportjának a munkájában. Ugyanakkor a Clevelandi Magyar Fejlesztési Bizottságon szolgáltam először, mint tag s utána, mint az egyesület elnöke több éven át. A Panel tagságomat csak ez évben szüntettem meg.

ReklámTas J Nadas, Esq

Mivel már több mint két éve nyugdíjba vonultam, lassan egy éve, hogy alkalom nyílt a Bocskai Rádió munkájába bekapcsolódni, mivel az előző szerkesztők Magyarországra költöztek. Kedvem támadt ezt az alkalmat megragadni, mert felismertem, hogy ennek a médiumnak mekkora hordereje lehet és mily nagyszerű szerepet tud vállalni a clevelandi magyarság összetartásában az éter hullámain úgy, mint az interneten keresztül a magyar identitásunk, értékeink megtartásában és hagyományaink kultiválásában.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.