A Bocskai Rádió Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa 2018/19-ben. Rádiós és újságírói tapasztalataival 9 hónapig segítette munkánkat. Színvonalas eseménybeszámolóival, interjúival, esszéivel gazdagította írott és rádiós anyagainkat. Részt vett a Cserkész Rádió és TV szerkesztésében, a Duna TV számára készített riportok készítésében, valamint Diaszpóra hírek és Clevelandi emlékek témában saját rovatokat indított. Ötletéből született meg az 56-os karácsonyi emlékek háromrészes filmes riport. Színházi és dramaturgi tapasztalataival hozzájárult a nemzeti ünnepek méltó clevelandi megünnepléséhez az október 23-i és március 15-i műsorok összeállításával. A Bocskai Filmklub első évadának szakmai szervezője volt.

Bemutatkozása a KCSP-oldalon:
„A Vajdaságban születtem, és a Tisza-parti faluban, Moholon nőttem fel kisebbségi környezetben. Édesanyám hatására, aki a helyi kulturális élet főszervezőjeként tevékenykedett, már gyerekkoromban megtapasztaltam a hagyományápolás közösségépítő erejét. Az egyházi gyerekkórus tagjaként sokszor megéltem, milyen sokat jelent a magyar szó a távolabbi, szórvány településeken, és hogyan erősíti az összetartozás érzését az anyaországgal vagy a külföldi diaszpóra közösségeivel.

Szegeden végeztem a gimnáziumot, majd hazahúzott a honvágy, és az Újvidéki Egyetem Magyar Tanszékére iratkoztam be. Az 1999-es bombázások alatt átjelentkeztem a Szegedi Egyetemre, és 2003-ban diplomáztam magyar szakon. Ekkor már elvarázsolt a színház világa, Budapestre költöztem, hogy a Bárkában tanuljak kritikaírást. Szervezőként dolgoztam, és a színház műsorfüzetét szerkesztettem. 2009-ben kerültem a Szabad Tér Színházhoz, ahol sajtófőnökként nyolc éven át alakítottam a Budapesti Nyári Fesztivál programját és intéztem a marketing-kommunikációt. Közben rendszeresen jelentek meg színházi írásaim, közönségtalálkozókat vezettem, dramaturgként segítettem előadások, irodalmi estek létrehozását, slam poetry versenyeket zsűriztem, és szerkesztő-műsorvezetőként immár tizenkét éve beszélgetek alkotókkal, művészekkel a Tilos Rádióban.

Ebben az önkéntes munkában is az értékek iránti elkötelezettség, a párbeszéd, a kíváncsiság és a világ sokféleségének bemutatása vezérel. A clevelandi Bocskai Magyar Rádióba is ezekkel a motivációkkal érkezem. Szeretnék hírt adni az ottani magyar közösség életéről, és minden tudásommal, tapasztalatommal erősíteni az egymáshoz, illetve az anyaországhoz való kulturális és nyelvi kötődést.”

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.