Hozzávalók:

  • 1 font krumpli
  • 1 font cukkini
  • rengeteg füstölt kolbász (amennyit csak a fentiek közé el tudsz rejteni)
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés:

Először is pucolunk és vagdosunk: a cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, előbbit centis cikkekre, utóbbit feleakkorára szeleteljük. A kolbásznak is ez a sorsa, itt méretet direkt nem írok – aki férfi, az pontosan tudja, milyen hosszú és vastag kolbász a mérete.
Apropó, alig van pár cucc ebben a kajában, az a kevés alapanyag viszont legyen igazi – a filléres bolti kolbász ide nem jó, rendes jó magyaros kolbászt próbáljatok beszerezni, ne a zsugorfóliás, állományjavítós álkolbásszal dolgozzatok!
Egy tepsi alját bőven beborítjuk kolbászdarabkákkal (nem finomkodó, vékonyka karikák, hanem rusztikus darabok, nagyvonalúan vagdosva), itt lesz elrejtve a legnagyobb adag a koleszterinbombából, itt fog sercegni a belőle kisülő zsír. Betakarjuk cukkinivel és krumplival, sózzuk és borsozzuk meg kicsit, ha úgy tetszik. Ekkor jön megint egy rend kolbász, majd megint krumpli és cukkini, váltakozva, míg el nem fogynak a cuccok.
Összekeverünk egy doboz tejfölt a reszelt sajt háromnegyedével (itt sincsenek egzakt mértékegységek, tegyél bele annyit, amennyit gondolsz). Ez megy a rétegzett tepsis cucc tetejére, majd lefedjük az egészet alufóliával, és előmelegített sütőbe rakjuk, ahol kábé 4ooF fokon sütjük.

Negyven perc után levesszük az alufóliát, megszórjuk a maradék sajttal, majd még jó húsz percre visszatesszük sülni. Akkor jó, ha a szélén kicsit odakapta a kolbászt, a krumpli omlik, a cukkini pedig engedelmes, puha, édes. Ha maradt egy kis tejföl (elfelejtettem az elején szólni, hogy maradjon), akkor a forró, gőzölgő, fűszeres halomra tegyünk egy kis hűvös, krémes teljföldombot!

Nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon egészségtelen – de a tájékozatlanabb fitneszgurukat bármikor megvezeted a „rakott cukkini” névvel: azt hiszik, hogy valami nyúlkaja. És tudjátok, mi a legjobb? Hogy ugyanígy készül a szintén ártatlan nevű rakott patisszon is. Csak a cukkinit kell lecserélni.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás www.nlcafe.hu

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.