Zaveczki Mária a studióban1956. május 23.-án Budapesten születtem. Iskoláimat Magyarországon végeztem, érettségi után gyors-és gépiró oklevelet, majd két éves képzés után Számítástechnikai folyamatszervező diplomát szereztem.
Első házasságomból előbb fiam /1977/, majd lányom /1980/ született.
Házasságom 1995-ben felbomlott.

Elvált asszonyként 2000. szeptemberében érkeztem az Egyesült Államokba, itt találtam igazi társra Kádár Dániel személyében, mely kapcsolatot házasságkötéssel erősítettünk meg. Dani ekkor már aktívan részt vett a clevelandi magyar életben, könnyű volt csatlakoznom hozzá, sok szép közös, tartalmas rendezvényt tudhatunk magunk mögött:

 • MVSZ Konferencia, Marriott Hotel 2003.
 • Székely Nemzeti Tanács Sepsiszentgyörgyi megalakulásának támogatására rendezett baráti est 2004-ben
 • A moldvai csángó gyerekek megsegítésére rendezett támogató est 2005,
 • Böjte Csaba meghívása 2005 és 2007,
 • Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának megrendezése 2006. A meghívott vendégek: Rácz Sándor, Dr. Galla János és Dr. Gaudi Nagy Tamás voltak
 • Nagy Attila közíró meghívása 2008,
 • Berta Lászlóra emlékeztünk egy szép est keretében /faültetés Ópusztaszeren/ 2008,
 • Vona Gábor a Jobbik elnökének meghívása 2010,
 • Dr. Drábik János közíró meghívása 2010,
 • Dr. Gaudi Nagy Tamás országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő szolgálat ügyvezetőjék meghívása 2011,
 • Dr. Galla János a Hegyvidéki Trianon Társaság ügyvivője, a Bocskai rádió munkatársának meghívása 2011.

Dani feleségeként az elmúlt közös 12 évünk folyamán még számtalan szórakoztató, farsangi, Valentin napi, szilveszteri valamint operett előadás megrendezését tudhatjuk magunk mögött.

A felsorolás végén meg kell, hogy említsem, és köszönetet kell, hogy mondjak Kis Etelkának, Czár Lászlónak, Juhász Gabriellának és Molnár Zsoltnak. Az utóbbi években rendezvényeink megszervezésében nagy segítséget nyújtottak fiatalos lendületükkel, technikai tudásukkal, kreativitásukkal, látványterveikkel és ezzel nagyban hozzájárultak estjeink sikeréhez. Nem feledkezhetek meg Czirják Béláról sem, aki éveken keresztül minden rendezvényünkön anyagi ellenszolgáltatás nélkül teremtett jó hangulatot sokoldalú zenéjével.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

A Bocskai rádió stúdiójába férjem kérésére, „unszolására” és végül segítségére mentem /2005/. Először csak hírolvasát kért tőlem. Számomra szerencsére, lehet, hogy mások szerencsétlenségére, hamar megfogott a stúdió hangulata, a hallgatók biztatása, az elvégzett munka öröme és azon vettem észre magam, hogy hétről hétre készülök az adásra. Ez immáron hét éve tart.
A következő gondolatot magaménak vallom: Azok, akik nem hagytak maguk mögött káprázatos eredményeket, csak kis jótettek sorát, már nem éltek hiába.

Záveczki Mária
a clevelandi Bocskai Rádió szerkesztő-műsorvezetője

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.