A 2018-as évi beszámolónkat szeretnénk alátámasztani számokkal, statisztikákkal, melyeket a weboldal és a Facebook-oldalunk számlálói alapján állítottunk össze. A weboldalunkon közzétett táblázatból látszik, hogy a 2018-as esztendőben 15%-al több, azaz 89475 látogató fordult meg, és összesen 176397 oldalt nyitottak meg. Ugyanennek a táblázatnak van egy nagyon érdekes változása a számokban az előbbi évekhez képest, mégpedig, hogy a Kárpát-medencéből érkező látogatók száma 62%-ról 78%-ra nőtt. Ez azt bizonyítja, hogy a magyarságot összekötő szerepet nem csak vállalja a Bocskai Rádió, hanem teljesíti is.

A Bocskai Rádió bocskairadio.org weboldalának látogatottsága és azok eloszlása országok szerint. Forrás: Google Analytics

De lássuk, mely cikkekre is voltak kíváncsiak a leginkább a weboldalunkra látogatók. Egy olyan táblázatot láthatnak, amely mutatja a weboldal 10 legolvasottabb cikkét, valamint azt a 10-et, amelyek 2018-ben lettek publikálva, mégis toplistás helyezést értek el.

A hét verse című rovatunk egyik bejegyzése, Márai Sándor: Olyan világ jön… című verse, Hargitai István kollégánk előadásában áll a toplista tetején, első helyen. Meglepő, ugyanakkor biztató is, hogy a látogatók egy versre, magyar irodalmunk egyik gyöngyszemére a legjobban kíváncsiak.

A második és negyedik helyekre sajnos olyan cikkek kerültek, amikor szomorú hírekről adtunk tudósítást, de ez a nagy érdeklődés azt is bizonyítja, hogy a magyar nép összetartó is tud lenni a szükség esetén. Így Csibi Lóránd riportja Beke Istvánról és Szőcs Zoltánról, a Segélykiáltás a csíkszeredai börtönből 5815 megtekintést ért el. A második szomorú hírünk 2804 megtekintéssel a Gerő Luca Katalin tragikus haláláról szóló tudósításunk volt.

Népünk már második nekifutásra sem hazudtolta meg magát, és kedvenc szórakozására keresett rá, azaz az evésre, mégpedig húsos ételekre. Így a Mit főzzünk? rovatunk a harmadik és hatodik helyet érte el, 3815 illetve 1988 megtekintéssel, a Sajtos tejfölös burgonyás tepsis hús (maradék húsból) és a Zöldséges marhasült egy tálban sütőben receptekkel.

A toplista további előkelő helyeire a klasszikus, de jelenleg szünetelő rovatunk, a Magyar szólások és mondások két bejegyzése került 1049 és 956 megtekintéssel. Ezt követik a helyi közösségről írt beszámolóink, 300 körüli nézettséggel.

Legolvasottabb bejegyzéseink:

(a sárgával jelöltek a 2018-as cikkek)

1. Márai Sándor: Olyan világ jön… – 9166 megtekintés

2. (1.) Segélykiáltás a csíkszeredai börtönből – 5874 megtekintés

3. Sajtos-tejfölös-burgonyás-tepsis hús (maradék húsból) – 3815 megtekintés

4. (2.) Mélyen megrendülve adjuk hírül, hogy Gerő Luca Katalin tragikus hirtelenséggel elhunyt – 2804 megtekintés

5. Top Ten Countries with the Largest Hungarian Diaspora in the World – 2080 megtekintés

6. Zöldséges marhasült egytálban sütőben – 1988 megtekintés

7. (3.) Tickets for Spirit of Hungary 1848 – 1864 megtekintés

8. Hátrább az agarakkal! – 1117 megtekintés

9. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző – 1049 megtekintés

10. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző – 956 megtekintés

11. (4.) It is with deep sadness that we announce the passing of Luca Katalin Gerő – 942 megtekintés

12. (5) Sikeres volt a 12. Csipke tábor – 343 megtekintés

13. (6.)Szent István király ünnepe Clevelandben – 312 megtekintés

14. (7.) “A hit kiárusítása” címmel filmet mutatnak be az amerikai templombezárásokról308 megtekintés

15. (8.) Tradíciók a megújulás jegyében – 58. alkalommal rendezték meg a Magyar Kongresszust – 298 megtekintés

16. (9.) Öt év után újra Clevelandben László Attila – 275 megtekintés

17. (10.) Borkóstolóra fel, egy jó ügyért! – interjú – 239 megtekintés

A Bocskai Rádió Facebook oldalának kedvelőinek számának változása évről évre. Forrás: Facebook insight

A számok szempontjából most áttérünk a Facebook-oldalunkra. A FB-oldalak jó működését a LIKE-okban szokták mérni. A 2018-as év végére 4448 kedvelőnk volt, ami 827-el több, mint az előző évben. A FB-on a videó riportok a legnézettebb bejegyzéseink, amelyeket mi készítettünk. Első helyen Miklós Melánia ösztöndíjasunk riportja áll 12321 megtekintéssel, amely Molnár Levente operaénekest mutatja be New York-i fellépése alkalmával. Azt követi a Szent István ünnepséget beharangozó reklámfilmünk 10271 megnézéssel, valamint a harmadik helyen a László Attila énekes clevelandi fellépése után készült interjú 8925 megtekintéssel.

Legnézettebb videó riportjaink:

Molnár Levente operaénekessel beszélgettünk

A Székelyföldről származó Molnár Levente nem ismeretlen a New York-i közönségnek, hiszen a Metropolitan Operában korábban szép sikeret ért el.Magyar produkcióban viszont most először mutatkozott be a Lincoln Centerben, mégpedig nemzeti operánk, a Bán bán címszerepében. Erkel Ferenc operája, amelyet most először láthatott az amerikai közönség, állótapsos sikert aratott a Koch Színházban. Az ünnepelt bariton énekessel a repríz előadás után beszélgettünk.Vonatkozó cikkünk: https://www.bocskairadio.org/meghoditottak-new-york-ot-1-resz-az-opera-turnejan-jartunk-videokkal/

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Tuesday, November 13, 2018

 

Nemsokára itt a clevelandi Magyar Fesztivál!

Vegyen Ön is részt a Szent István napi Magyar Fesztiválon augusztus 18-án!________Kérjük ossza meg barátaival is ezt a bemutató filmet.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, August 5, 2018

 

László Attila Clevelandben

Öt év után újra Clevelandben László Attila

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, August 26, 2018

2018 februárjától a Cserkész Rádió adásainkat videó formájában tettük közzé, és a FB-on jelentettük meg, így ezek is kimagasló eredményeket értek el az előbbi évekhez képest. Így havonta 1500 és 3000 kattintás közötti megtekintést eredményeztek a filmek, ellentétben a hangfájlokkal, amelyek 300 körül mozogtak a korábbiakban. Ez a tény is bizonyítja, hogy annak ellenére, hogy „rádió” vagyunk, média felületeinken a filmekkel tudjuk legjobban elérni a közösséget. Egyszerűen azért, mert változott a világ körülöttünk, a rádiózás tekintetében is.

Filmjeink nemcsak a mi média felületeinken jelentek meg, hanem a Magyar Televízió adásaiban is. 19 szerkesztett anyagunk az Öt kontinens, egy nemzet adásaiban és 2 az M1 híradójában. Ez a szám óriási előrelépés a 2017-es évhez képest, amikor is 6 filmünk jelent meg.

A számok hallatán biztosan felteszik a kérdést a hallgatók, hogyan is érhettük el ezeket a nagy eredményeket. Akik követték a híradásainkat úgy a rádiónál, mint a Magyar TV-nél, láthatták, hogy nagyon sokat utaztunk. Főleg a keleti parton lévő városokat látogattuk meg, egészen Chicagóig, minden nagyobb magyar esemény kapcsán, hogy a helyszínről tudjunk tájékoztatni. A 2018-as évben mi, a Bocskai Rádió munkatársai 20000 mérföldet (32000 km-t) utaztunk, hogy mindezt meg tudjuk valósítani.

A Bocskai Rádió munkatársai által megtett mérföldek, amikor riportokat készítettek a rádió számára.

Ezúttal szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, kiemelten a Magyar Kormánynak, hogy a Bethlen Gábor Alap támogatásával megvalósíthattuk ezt a sok utazást.

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.