A 2018-as évi beszámolónkat szeretnénk alátámasztani számokkal, statisztikákkal, melyeket a weboldal és a Facebook-oldalunk számlálói alapján állítottunk össze. A weboldalunkon közzétett táblázatból látszik, hogy a 2018-as esztendőben 15%-al több, azaz 89475 látogató fordult meg, és összesen 176397 oldalt nyitottak meg. Ugyanennek a táblázatnak van egy nagyon érdekes változása a számokban az előbbi évekhez képest, mégpedig, hogy a Kárpát-medencéből érkező látogatók száma 62%-ról 78%-ra nőtt. Ez azt bizonyítja, hogy a magyarságot összekötő szerepet nem csak vállalja a Bocskai Rádió, hanem teljesíti is.

A Bocskai Rádió bocskairadio.org weboldalának látogatottsága és azok eloszlása országok szerint. Forrás: Google Analytics

De lássuk, mely cikkekre is voltak kíváncsiak a leginkább a weboldalunkra látogatók. Egy olyan táblázatot láthatnak, amely mutatja a weboldal 10 legolvasottabb cikkét, valamint azt a 10-et, amelyek 2018-ben lettek publikálva, mégis toplistás helyezést értek el.

A hét verse című rovatunk egyik bejegyzése, Márai Sándor: Olyan világ jön… című verse, Hargitai István kollégánk előadásában áll a toplista tetején, első helyen. Meglepő, ugyanakkor biztató is, hogy a látogatók egy versre, magyar irodalmunk egyik gyöngyszemére a legjobban kíváncsiak.

A második és negyedik helyekre sajnos olyan cikkek kerültek, amikor szomorú hírekről adtunk tudósítást, de ez a nagy érdeklődés azt is bizonyítja, hogy a magyar nép összetartó is tud lenni a szükség esetén. Így Csibi Lóránd riportja Beke Istvánról és Szőcs Zoltánról, a Segélykiáltás a csíkszeredai börtönből 5815 megtekintést ért el. A második szomorú hírünk 2804 megtekintéssel a Gerő Luca Katalin tragikus haláláról szóló tudósításunk volt.

Népünk már második nekifutásra sem hazudtolta meg magát, és kedvenc szórakozására keresett rá, azaz az evésre, mégpedig húsos ételekre. Így a Mit főzzünk? rovatunk a harmadik és hatodik helyet érte el, 3815 illetve 1988 megtekintéssel, a Sajtos tejfölös burgonyás tepsis hús (maradék húsból) és a Zöldséges marhasült egy tálban sütőben receptekkel.

A toplista további előkelő helyeire a klasszikus, de jelenleg szünetelő rovatunk, a Magyar szólások és mondások két bejegyzése került 1049 és 956 megtekintéssel. Ezt követik a helyi közösségről írt beszámolóink, 300 körüli nézettséggel.

Legolvasottabb bejegyzéseink:

(a sárgával jelöltek a 2018-as cikkek)

1. Márai Sándor: Olyan világ jön… – 9166 megtekintés

2. (1.) Segélykiáltás a csíkszeredai börtönből – 5874 megtekintés

3. Sajtos-tejfölös-burgonyás-tepsis hús (maradék húsból) – 3815 megtekintés

4. (2.) Mélyen megrendülve adjuk hírül, hogy Gerő Luca Katalin tragikus hirtelenséggel elhunyt – 2804 megtekintés

5. Top Ten Countries with the Largest Hungarian Diaspora in the World – 2080 megtekintés

6. Zöldséges marhasült egytálban sütőben – 1988 megtekintés

7. (3.) Tickets for Spirit of Hungary 1848 – 1864 megtekintés

8. Hátrább az agarakkal! – 1117 megtekintés

9. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző – 1049 megtekintés

10. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző – 956 megtekintés

11. (4.) It is with deep sadness that we announce the passing of Luca Katalin Gerő – 942 megtekintés

12. (5) Sikeres volt a 12. Csipke tábor – 343 megtekintés

13. (6.)Szent István király ünnepe Clevelandben – 312 megtekintés

14. (7.) “A hit kiárusítása” címmel filmet mutatnak be az amerikai templombezárásokról308 megtekintés

15. (8.) Tradíciók a megújulás jegyében – 58. alkalommal rendezték meg a Magyar Kongresszust – 298 megtekintés

16. (9.) Öt év után újra Clevelandben László Attila – 275 megtekintés

17. (10.) Borkóstolóra fel, egy jó ügyért! – interjú – 239 megtekintés

A Bocskai Rádió Facebook oldalának kedvelőinek számának változása évről évre. Forrás: Facebook insight

A számok szempontjából most áttérünk a Facebook-oldalunkra. A FB-oldalak jó működését a LIKE-okban szokták mérni. A 2018-as év végére 4448 kedvelőnk volt, ami 827-el több, mint az előző évben. A FB-on a videó riportok a legnézettebb bejegyzéseink, amelyeket mi készítettünk. Első helyen Miklós Melánia ösztöndíjasunk riportja áll 12321 megtekintéssel, amely Molnár Levente operaénekest mutatja be New York-i fellépése alkalmával. Azt követi a Szent István ünnepséget beharangozó reklámfilmünk 10271 megnézéssel, valamint a harmadik helyen a László Attila énekes clevelandi fellépése után készült interjú 8925 megtekintéssel.

Legnézettebb videó riportjaink:

 

 

2018 februárjától a Cserkész Rádió adásainkat videó formájában tettük közzé, és a FB-on jelentettük meg, így ezek is kimagasló eredményeket értek el az előbbi évekhez képest. Így havonta 1500 és 3000 kattintás közötti megtekintést eredményeztek a filmek, ellentétben a hangfájlokkal, amelyek 300 körül mozogtak a korábbiakban. Ez a tény is bizonyítja, hogy annak ellenére, hogy „rádió” vagyunk, média felületeinken a filmekkel tudjuk legjobban elérni a közösséget. Egyszerűen azért, mert változott a világ körülöttünk, a rádiózás tekintetében is.

Filmjeink nemcsak a mi média felületeinken jelentek meg, hanem a Magyar Televízió adásaiban is. 19 szerkesztett anyagunk az Öt kontinens, egy nemzet adásaiban és 2 az M1 híradójában. Ez a szám óriási előrelépés a 2017-es évhez képest, amikor is 6 filmünk jelent meg.

A számok hallatán biztosan felteszik a kérdést a hallgatók, hogyan is érhettük el ezeket a nagy eredményeket. Akik követték a híradásainkat úgy a rádiónál, mint a Magyar TV-nél, láthatták, hogy nagyon sokat utaztunk. Főleg a keleti parton lévő városokat látogattuk meg, egészen Chicagóig, minden nagyobb magyar esemény kapcsán, hogy a helyszínről tudjunk tájékoztatni. A 2018-as évben mi, a Bocskai Rádió munkatársai 20000 mérföldet (32000 km-t) utaztunk, hogy mindezt meg tudjuk valósítani.

A Bocskai Rádió munkatársai által megtett mérföldek, amikor riportokat készítettek a rádió számára.

Ezúttal szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, kiemelten a Magyar Kormánynak, hogy a Bethlen Gábor Alap támogatásával megvalósíthattuk ezt a sok utazást.

2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.